2015. november 15.

Rendhagyó bejegyzés, avagy újítás a blogger világban!

Bonjour!
Már mióta gondolkozom ezen a lépésen, és most úgy döntöttem, megvalósítom!

Előszó:
Az utóbbi időben nem volt időm a Ti választottátok kérdőívek válaszait megnézni, ma viszont gyorsan vetettem rájuk egy pillantást.  Az egyik kérdőív (A díj okozta öröm szép és jó, de vajon mindenki hálás is érte? Kérdőív a tapasztalatokról!) ugyanis csak megerősített az elhatározásomban!


Tervem: 
Indítok egy díjat, melynek neve Peetagey Smile Gratitude Award, vagyis Hála Díj! Vajon miért hála? Olvasd tovább, és meglátod. De ki vagyok akadva, szóval sajnálom, ha megsértek bárkit is!

Célom:
El akarom érni, hogy a bloggerek csak akkor kapjanak díjat, ha megérdemlik! Nincs olyan, hogy a facebookon, vagy akármilyen oldalon lehet kérni a díjat! 
Csak. Akkor. Adhatsz. Ha. Megérdemli. Az. Illető!
Durva szavak, de igazak, és úgy érzem ezt muszáj kiemelnem. A kérdőívre választ adók között rengetegen leírták, hogy ennek már nincs jelentősége, így én azt akarom, hogy ez változzon. Hogy elismerjük egymást; az igazán jó írókat, akik nem kapnak elég figyelmet. A következő pontok miatt tarthattok szemétnek, zsarnoknak, akárminek, nem érdekel! Azt akarom, hogy igenis értékeljük egymást, és azt, hogy valaki gondolt ránk és egy díjat ajándékozott!

Szabályok: 
Úgy fogalmazva, ahogy tovább lesz küldve!
  • A díjat egyetlen embernek kell tovább küldened!
  • Ez az ember nem lehet akárki! Olyan embernek kell adnod, akire felnézel, aki a legtöbb támogatást adja, vagy épp rengeteget segít neked a bloggal kapcsolatban! 
  • Ha nem tudod továbbküldeni, szólsz a díj kitalálójának, és ő továbbítja! Akit nem is ismersz, vagy nem érzed úgy, hogy az előző pontba besorolható lenne, nem adhatod oda neki!
  • Miért? Mert nem az a lényeg, hogy minél több díjad legyen, hanem, hogy kiérdemeld!
  • Előfordulhat, hogy az illető már kapott ilyen díjat. A készítő nem szabja meg, hogy ne kaphasson senki újat, csak egy időkorlátot csinált! Egy hónapnak el kell telnie, tehát következő hónap ugyan azon napján már kaphat!
  • Ezért lehet valaki megpróbálná, magánál tartani a díjat, ami nem engedélyezett! Két hét a maximum, különben nem küldheted tovább, és a készítő választ ki valakit! (Ha írsz a díj létrehozójának, hogy el vagy havazva, de leírod kinek szeretnéd adni, ez nem történik meg!) Itt nevethetsz, hogy hogyan tudná nyomon követni. Nos, ez egyszerű. Egy embernek küldi mindenki tovább, így lehetséges!
És akkor hogyan is néz ki a bejegyzés, ha te kapod a díjat, avagy tennivalók:
  1. Köszönd meg a díjat annak, akitől kaptad.
  2. Tedd ki a bejegyzésben a díj képét!
  3. Írj öt dolgot arról az emberről, akinek adod a díjat! Honnan ismered, miért szeretnéd neki adni, miben segített, akármi, de érezze a hálát!
  4. Reagálj az öt pontra, ami neked szól. (Tehát az előző blogon lévő hármas pontra!)
  5. A szabályokat tedd bele a bejegyzésbe, úgy ahogy van, a tennivalókkal együtt.
  6. Küldd tovább egy embernek! Ha nem tudod, vagy nincs időd, írj emailt a díj létrehozójának! (stthetruthveryugly@gmail.com)  
A kép, amit ki kell tenned:
 
Tudom, hogy nem nagy cucc, és kissé gagyi. De szándékosan. Ne azért kelljen a díj, mert jól nézne ki a blogon! Hanem, mert valakinek segítettél, és valaki hálás Neked! Illetve, ha valakinek van egy HTML-kódja, ami változtat a képen, akkor is látszódjon az egész!

Ui: Várok egy napot, hogy aki reagálni akar rá, megtehesse, majd útjára indítom a díjat!

Bármi hozzáfűznivalót kommentben, vagy emailben lehet,
xo Peetagey Smile

4 megjegyzés:

  1. Ezt igy, mostmár jò ötletnek tartom. Magam is kitöltöttem a kèrdőìvet ès már vártam mi az eredmèny. Jòl sejtettem. Igy, ebben a formában, szìvesen tennèm ki a dijat, ès büsze is lennèk rá;) köszönöm az ùjra gondolást;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia.
      Köszönöm, egyrészről a kitöltést, másrészről pedig a visszajelzés :) örülök, hogy tetszik az ötlet, bár eredetileg csak egy bejegyzést akartam a tapasztalatokról, és hogy mi az oka a kitöltések hiányának :) És örülök, hogy így büszke/ büszkék lennél/ lennétek. A célom tényleg ez, és az elismerés, illetve köszönet adás, mert kevesen teszik meg:)

      Törlés
  2. Ez nagyon jó ötlet, egy-két hete én is létrehoztam egy ehhez hasonló díjat, egy ember volt aki kitöltötte és továbbküldte, ami kissé elszomorított, hogy vagy ennyire lusták véleményt alkotni egy blogról és írójáról, vagy... áhh mindegy, elég a rizsa, annyit szerettem volna csak, hogy nagyon-nagyon szuper dolgocska :D
    További szép napot :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia.
      Köszönöm a támogatást, és sajnálom, hogy a te próbálkozásod még nem jött össze, remélem hamarosan azért továbbküldik a tiedet. :* ♥

      Törlés