2016. február 13.

Harmadik díj, háromszoros köszönet!

Sziasztok, drágáim!
Ismét egy díjat kaptam, ami az eddigiek közül a legváratlanabb volt! Óriási köszönet érte No Name-nek, a Ments meg a magánytól című blog tulajdonosának! ♥
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPNC_YPF9_lN7BcXtV2I2tjkX-5Z3mS05-SppU1XtJT02PE6sLgycpn0Q3kXaWEgM495kHulyKNdglXaZawDSjoGLCrhLtVbsa5_cx3RVH1MA18PW6eIeXMoRkPQDd-gXkTjPOrin9rA/s1600/logo.png

Tennivalók
1. Köszönd meg a díjat, és tedd ki, hogy kitől kaptad!
2. Olvasd el annak a blogját, akitől kaptad!
3. Írj 12 dolgot az illető blogjáról!
4. Írj 12 dolgot a te blogodról!
5. Válaszolj a 12 kérdésre!
6. Tegyél fel 12 kérdést a saját blogoddal kapcsolatban!
7. Kommentelj annak a blogján egy fejezethez/bejegyzéshez, akitől kaptad, hiszen mindenkinek kell a visszajelzés. Ez lehet kritika, véleményezés, a lényeg, hogy építő jellegű legyen!
8. Cseréljetek linket!
9. Küldd tovább 12 embernek a díjat!

Tizenkét dolog No Name blogjáról
Jelenleg nincs időm rá, de hamarosan pótolni fogom!
  1. A lap átlátszó, amitől a háttér zavaróvá válik, és nehezebb olvasni a történetet.
  2. A fejléc nem szokványos, elég furcsa, nekem mégis tetszik!
  3. Nincs csevegő, ami elég bonyolulttá teszi az egyszerű üzenetek átadását.
  4. Néha a szöveg másolva lett, ilyenkor ez meglátszik, a mondatok, szavak fehérrel lesznek vannak kijelölve.
  5. A szereplőknél csak a képek, illetve nevek vannak feltüntetve.
  6. A blogon hat feliratkozó van.
  7. Régen egy barátnőm kedvéért megpróbáltam elolvasni egy Andy Biersack fanfictiont, de mivel az ő stílusuk és maga a műfaj nem az én ízlésem, ezért nem is élveztem az olvasást. Ennél a történetnél azonban picit bele el tudtam fogadni ezt az egészet, ami mindenképpen dicséretesnek mondható!
  8. A blog még azelőtt bekerült a cseréim közé, hogy megkaptam volna a díjat.
  9. A részek címe után az író mindig tesz pontot és szívecskét!:3
  10. Az olvasói imádják magát a blogot és az írót is.
  11. A történetben néha dalszövegek is felbukkannak, hiszen a zene körül forog a történet.
  12. Tizenkét fejezet van a blogon.

Tizenkét dolog az én blogomról
  1. A kritikák írása közben folyton eszek.
  2. Szinte teljesen elveszi a blog minden időmet.
  3. Rettegek, hogy a nap huszonnégy órája nem lesz elég, mert már most kezd kevés lenni a teendőimhez, és esetleg szünetelnem kell.
  4. Megfogadtam, hogy sosem fogok azon szabályon változtatni, hogy minden bejegyzést elolvasok, inkább váratom az embereket.
  5. Utálok félkész munkát kiadni a kezeim közül, de az időhiány, vagy a másik fél válaszának hiánya miatt, ami néha azért van, mert későn tudom csak küldeni a kérdéseket, eredményez néha ilyeneket is.
  6. Enyhén maximalista vagyok, ennek ellenére sosem érzem elég jónak az írásaimat.
  7. Van egy zenelista, amit akkor játszok le, ha teljesen lemerültem lelkileg, így egy kis plusz energiát kapok a kritikák megírásához, amíg nem alszom ki magam.
  8. Van egy kis papír az ajtómra ragasztva, amin a hét minden napja fel van tüntetve, és kis cetliket ragasztgatok rá, hogy ne felejtsem el, mikorra mit kell... A legjobban azt utálom, ha a kritikás papírt kell arrébb rolni.
  9. A bejegyzésekkel összesen körülbelül négy-nyolc órám megy el, ha nagyon hosszú a blog, akkor akár nyolc-tíz órára is szükségem van.
  10. Éppen ezért a három nap kihagyás elég kevésnek bizonyult, és gyakran nem csak pár órát aludtam, hogy végezzek mindennel, nem akartalak többet váratni titeket, végül mégis így lett.
  11. Minden vágyam, hogy egyszer egy embertől azt hallhassam: "Az ő blogja/írása segített nekem", vagy valami ilyesmi, hogy tudjam, van, aki szereti azt, amit csinálok.
  12. Sokszor gondolkozom el, vajon tényleg baromi hülyén fogalmazok, vagy csak én érzem úgy.

A tizenkét kérdés és a válaszok
  1. Miért döntöttél úgy, hogy elkezdesz írni? 
    • Kezdetben nem volt más választásom. Utáltam olvasni, és írni, úgy éreztem nem az én világom. Aztán ötödikes lettem, a tanrom pedig folyamatosan fogalmazásokat kért. Időközben olvasni is kezdtem, és a kettő egyszerre különös hatással volt rám, végül pedig már nem is emlékeztem, hogy mikor változott a véleményem. Beleszerettem, és sosem lehetek elég hálás ezért Stephanie Meyer-nek, illetve a tanáromnak!
  2. Szeretsz írni?
    • Ha nem vagy kíváncsi a hosszú verzióra, akkor az aláhúzott mondatot olvasd csak! Számomra ez egy megfogalmazhatatlan ok. Amikor kritikát írok, az teljesen más, olyankor koncentrálok a minél pontosabb megfogalmazásokra, hogy ne írjak baromságokat, szóval elég stresszes meló. A könyv -és itt nincs semmilyen túlzás, mert valóban azt írtam, nem csak egy blogot nevezek annak-, írásánál is csak parázok, igyekeztem minél jobb munkát összehozni a pályázatra, azonban számomra elég nagy kudarcnak számított a végeredmény, így egy ideig nem is írtam tovább ezeket az ötleteimet, és már időm sincs rájuk. A novellákat azonban imádom írni, valahogy teljesen más vagyok ilyenkor. Csak bedugom a fülesem, a hangerőt maximumra emelem, aztán leütöm az első pár betűt, ezután azonban szinte nem is én vagyok. Imádom, ahogyan átszellemülök, és képes vagyok percekig nem pislogni, úgy nézni a monitoron megjelenő szavakat. Szóval ennek a hosszú monológnak annyi lenne a jelentősége, hogy nekem nem mindegy mit írok, így az írás iránti szeretetem is változó...
  3. Írás közben hallgatsz zenét, esetleg megy a tv? Vagy csendben tudsz csak koncentrálni?
    • Ez is más-más nálam. Ha fáradt vagyok, akkor először zene üvölt a napi munkám közben, aztán leülök és csöndben, koncentrálva írom meg a kritikát. Ha nem vagyok fáradt, akkor halkan szólhat a zene, de néha így is azon kapom magam, hogy írás közbe énekelek, és rögtön el is kezdek helyesírási katasztrófákat írni. Aztán ott vannak a több évados blogok, vagy baromi hosszú sztorik. Ezek olvasása közben biztos, hogy ezeregy zenét hallottam, így néha segít, ha azokat kapcsolom be. Ilyenkor persze tesóm utál, mert általában ő bömbölteti a dupstep-et, én pedig megyek hozzá, hogy mi az isten volt a szám címe. Ha történetet írok, akkor azonban csak akkor élvezem igazán, és akkor indul be a fantáziám, ha üvölt a zene!
  4. Van olyan, amit leírtál, és így utólag megbántad? Ha igen, mi az?
    • Igen, az egyetlen kész könyvem, amit pályázatra is küldtem. Miközben írtam magabiztos voltam, álmokkal teli, aztán jött a pofára esés. Ennek ellenére nem bánom, hogy megírtam, mert észhez térített, és jobban belemerültem az olvasásba, több dologra figyeltem oda, már kevésbé vagyok gyerekes a történetekben. Egyedül azt sajnálom, hogy néhány jelenet ilyen pocsékra sikeredett...
  5. Jellemeznéd a főszereplődet?
    • Nincs főszereplőm, szóval ez könnyű feladat!:D
  6. A blogodhoz összességében, szerinted melyik zene illene hozzá a legjobban? (előadó és dalcím esetleg videó)
    • Ez nehéz kérés, mert nincs főszál, ami támpontot adhatna, ahogyan én a blogon csinálni szoktam. De azt hiszem Yiruma - River Flows in You-ja vagy Lindsey Stirling - Song of the Caged Bird-je illik rá a legjobban. Valamiért imádom, ahogyan egyszerre pörgősek, és lassúak, érzelem dúsak, de egyben érzelemmentes. A blogom pedig pont ilyen; nem lehet behatárolni.
  7. Van blog trailered? 
    • Nincs, elég furcsa lenne!:D
  8. Mikorra tervezed befejezni a blogod?
    • Mivel ez kritika blog, ezért nem igazán tervezem. Persze tisztában vagyok vele, hogy a gimi végéig tudom csinálni, és talán az egyetem mellett is, illetve utána is szeretném folytatni, de valljuk be, ha már végeztem mindennel, nem sok esély van rá, hogy menni fog a folytatás...
  9. Van példaképed, és ha igen ki?
    • Kifejezetten példaképem nincs. Vannak bloggerek, akiket elismerek, illetve írók, akiket imádok, és minden könyvükért rohannék a boltba.
  10. Ismered az én blogom? Ha igen, véleményeznéd?
    • Sajnos nem ismerem, pont ezért lepődtem meg, mikor megláttam, hogy kaptam díjat!:D
  11. Van aki támogat?
    • Olyan, aki minden egyes kritikám, bejegyzésem előtt segít? Nincs. Azonban a barátaimat és a családomat leszámítva, akik igyekeznek támogatni, vannak emberek, akiknek hálás vagyok! Ciara-val, illetve Axel-lel is tudok bármikor beszélgetni, és ha bármi volt, segítettek, na meg remélem továbbra is fognak!:D Az olvasók közül nem sokan írnak nekem csak úgy, így nem tudok senkit kiemelni, azonban Incze Kiarának nagyon hálás vagyok! Már régóta el akarom mondani, szóval, ha most ezt olvasod, szeretném, ha tudnád! Amikor meglátom, hogy már megint lájkolta a bejegyzésemet, egyszerűen nem tudom megérteni, hogy bírja minden egyes bejegyzésemet végigszenvedni, ahogyan a többi olvasót sem, de nagyon hálás vagyok! ♥ Illetve ott vannak azok az emberek, akiktől a díjakat kaptam, mert bár nem nagy cucc egy képzeletbeli díj, nekem mégis fontos, és akár könnyen, akár nehezen, mindig tovább fogom küldeni, kitöltve, mert úgy érzem, ennyivel tartozom! Apropó, láttátok már az oldalsávba a képet, amit mindenkinek címeztem? Nem? Akkor nézzétek meg a tizenkettes pont után!
  12. Mitől félsz a legjobban?
    • Hogy nem lesz olvasóm.
    • Hogy nem lesz több ötletem.
    • Hogy valaki közli, hogy mindenki utálja a blogom, és kitiltanak a csoportokból.
    • Hogy... igazából tök mindegy. Az első kettő már megtörtént, utolsó pedig lehetetlen. Vagy úgysem érdekelne. Megfogadtam, hogy ezzel a bloggal minden más lesz, hogy nem adom fel, szóval bárhogy is legyen, nem adom fel!

Az én kérdéseim
  1. Ki(k) az(ok) az ember(ek), aki(k) szinte az összes bejegyzésedet lájkolják, vagy mindegyik alatt megjegyzést írnak?
  2. Ha egy történetedet kiadhatnád, melyik lenne az?
  3. Melyik híres íróval dolgoznál együtt egy közös könyvön?
  4. Van olyan dal, amiről történetet írnál? Melyik ez, és mi lenne a novella/sztori címe?
  5. Melyik az a blog, ami nem a tiéd, rendszeresen jársz, olvasod a részeket, és szívesen lennél az egyik szereplő? Melyik sztori ez, ki az a szereplő, és miért?
  6. Van olyan cselekményszál, amit szeretnél mindig valahogy megjeleníteni? Miért?
  7. Ha kellene 'teremtened' egy karaktert, akinek borzalmas a természete, de jól néz ki/szép, mi lenne a neve? Barátkoznál vele?
  8. Mi adta az utolsó löketet, hogy belevágj a történetedbe?
  9. Ha kapásból kellene mondanod egy nevet, amit egy istennek/istennőnek adnál, mi lenne? Még ha bénának is gondolod, kérlek az elsőnek eszedbe jutót írd!
  10. Írnál egy történetet, ami a pokolban játszódik? Tüzes, vagy jeges helynek képzelnéd el? Miért? (Az egyik kedvenc karakterem, Tessa Gray mondta az utolsót, és kíváncsi vagyok a válaszotokra!)
  11. Ha választanod kéne, egy olyan könyvet vennél meg, aminek gyönyörű a borítója, és azonnal megfog, vagy egy olyat, aminek a címe érdekes? Miért? (A fülszöveget nem olvashatod el!)
  12. Ki a kedvenc mesehősöd? Írnál egy novellát, aminek ő van a középpontjában?

Akiknek adni szeretném a díjat ♥
  1. Brynn Hastings - Online Dobverő
    • Mert elég volt két bejegyzés, és Ashton ahhoz, hogy azonnal könyvjelzőzzem a blogot!
  2. Ciara Coldman - Bérgyilkosok összezárva
    • Mert bár nem olvastam még el az egészet, csak belenéztem, ismerem Ciara-t és tudom, hogy nagyon jó író!
  3. Gabby C. Oaks - Prison
    • Mert erre a blogra képes vagyok éveket várni, még ha közbe bele is döglök!
  4. Kardon Annamari - Ébreszd fel a lelkem!
    • Mert bár még nem olvastam el ezt a történetet, de Az Elátkozott Hercegnő miatt be akartam tenni kiválasztottak közé!
  5. Kate Avengers - Bosszúállók újratöltve
    • Mert nem lehet elég díjat adni neki, amivel kifejezhető, milyen jó írónak tartom!
  6. Kollár Betti - Csillaghullás
    • Mert ugyan nem mindegyik története nyerte el a tetszésemet, a Felejthetetlen nyárral levett a lábamról!
  7. N. J. Axel & Ramsey S. Brown - Half of the Nameless 
    • Mert két remek blogger + egy remeg alapötlet + jó kivitelezés = baromi jó történet!
  8. Netty L. Nelson - (Gond)terhes
    • Mert akármennyit is kell várni a történetre, akkor is jó sztori marad!
  9. Nicolette Field - Evolution - A leszármazottak
    • Mert valamiért sosem tudom kiverni a fejemből és valamilyen úton-módon mindig az eszembe jut!
  10. Papp Fruzsi - Logolepsy
    • Mert még mindig imádom a történeteit!
  11. Szabó Veronika - Sex&Shout
    • Mert bár nem vagyok oda a Beatles-ért, azért elismerem a jó írókat!
  12. Tóth Ádám - Titkok városa
    • Mert bár kissé rövidek a részek, és alig tudtam elolvasni a kritika megírásakor, mégis megtetszett!

Még egyszer köszönöm,
xo Peetagey Smile 

8 megjegyzés:

  1. Szia!
    Én csak annyit tudok mondani, hogy nagyon-nagyon-nagyon köszönöm a díjat és azt a pár gondolatot! Hidd el, hatalmas megerősítés ez nekem, rendkívül hálás vagyok!! :)

    Ui: Nyugodtan foglald el a chatet, csak örülök neki! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, drága!:)
      Örülök, hogy segítettem valamit, és hogy kaptam bérelt helyet a csevegőbe, de azért igyekszem keveset írni!:D

      Törlés
  2. Szia! A "bloggerina, akinél az egy nap egy hetet jelent" jobban illene rám... :D Köszönöm szépen a díjat!
    xxNetty

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, drága! :)
      Jaj, ugyan már.:D Nagyon szívesen:3

      Törlés
  3. Drága Peetagey!
    Nagyon köszönöm a díjat, drága vagy, hogy rám gondoltál! A szavaid pedig nagyon jól esnek, örülök, hogy ennyire tetszik a Prison!♥
    A díjjal kapcsolatos bejegyzést már megtalálod az oldalon.:)

    Puszillak,
    Gabby

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Gabby!:)
      Nagyon szívesen, megérdemelted te is! Ó nagyon is tetszik, a részek után mindig csak ülök és olvadozok:3 Álompasit alkottál :3
      Ez gyors volt, már nézem is:3

      Törlés
  4. Szia! Nagyon-nagyon köszönöm a díjat, és hogy gondoltál rám! <3 Nem ígérem, hogy kitöltöm, de kiteszem az oldalra, és a kérdésekre a válaszokat pedig igyekszem holnap átküldeni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, drága! :)
      Nagyon szívesen, és köszönöm, hogy elküldöd :)

      Törlés