2016. február 27.

Óriási köszönet, avagy negyedik díj!

Bonjour!
El sem tudom mondani, mennyire hálás vagyok, és mennyire őrültnek hiszlek titeket, amiért az oldalamra jártok, de egy valamit tudok: imádlak benneteket, illetve annyira örülök, hiszen itt vagytok és olvastok! Most pedig kiváltképpen Annabelle N.-nek szeretnék köszönetet mondani, aki egy díjat ajándékozott nekem; szóval köszönöm! ♥

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPNC_YPF9_lN7BcXtV2I2tjkX-5Z3mS05-SppU1XtJT02PE6sLgycpn0Q3kXaWEgM495kHulyKNdglXaZawDSjoGLCrhLtVbsa5_cx3RVH1MA18PW6eIeXMoRkPQDd-gXkTjPOrin9rA/s1600/logo.png 

Tennivalók
1. Köszönd meg a díjat, és tedd ki, hogy kitől kaptad!
2. Olvasd el annak a blogját, akitől kaptad!
3. Írj 12 dolgot az illető blogjáról!
4. Írj 12 dolgot a te blogodról!
5. Válaszolj a 12 kérdésre!
6. Tegyél fel 12 kérdést a saját blogoddal kapcsolatban!
7. Kommentelj annak a blogján egy fejezethez/bejegyzéshez, akitől kaptad, hiszen mindenkinek kell a visszajelzés. Ez lehet kritika, véleményezés, a lényeg, hogy építő jellegű legyen!
8. Cseréljetek linket!
9. Küldd tovább 12 embernek a díjat!

Tizenkét dolog Annabelle blogjáról
Mivel kritikát fogok írni erről a blogról, ezért csak néhány apróbb dolgot írok, illetve nem töltöm ki itt a 12 pontot!
  1.  Az oldal a lila halványabb és sötétebb árnyalatai egyaránt jelen vannak, amik nagyon bejönnek, a vörös mellett ez a kedvenc színem még.
  2. A cím betűtípusai egymagukban jók, azonban így együtt nem illenek össze.
  3. A modulok címénél mindig van egy kis jel (~), amik az adott típus miatt eltávolítanék, így elég furcsán néz ki.
  4. Fel van tüntetve, hogy melyik történetnél járunk, ami nagyon tetszik.
  5. Azonnal 'beleszerettem' Ninettába, amiért egyszerre egy történetet ír, nem össze-vissza.
  6. A díjakat és a közleményeket külön menübe tette, ezzel is akarva, vagy akaratlanul, kiemelve őket.
  7. Hálás az olvasóinak...
  8. ...és támogatja a bloggerek néhány kampányát.
  9. Nem tudtam kijelölni a kérdéseket a lopásgátló miatt, ami bosszantó volt, de teljes mértékben megértem.
  10. -
  11. -
  12. -

Tizenkét dolog az én blogomról, illetve rólam
  1. A blognak azért vörös a színvilága, mert a kedvenc színem, és ha nem lehet olyan a saját oldalam, amilyennek én szeretném látni, akkor már nem is lenne az enyém!
  2. Azért nem viszem túlzásba a design-t, mert szerintem teljesen felesleges, csak a formaság kedvéért használja számos ember.
  3. A Ti választottátok bejegyzések témái általában váratlanul jönnek: néha egy-egy ember mondatából, viselkedéséből jut eszembe egy ötlet, esetleg egy másik kérdőívből, vagy csak fontosnak tartom a témát.
  4. Jelenleg egy blogot vezetek, amely ez a kritika blog.
  5. Ezen kívül tervben van két oldal, az egyik egy könyveket véleményező oldal lesz, ennek Spoiler, spoiler hátán a címe, és csak a fejlécre, illetve némi időre várok.
  6. A másik blog, amit vezetni fogok, azt négy másik bloggerrel találtuk ki, azonban mind időhiányban szenvedünk, az oldal pedig készen, mindenki elől rejtve várja, hogy írni kezdjük.
  7. A három saját, vagy éppen csak részben saját blog mellett hat ember bétája vagyok, nyolc oldalon...
  8. ...Ebből egy most kezdődik újra, három még nem indult el, csak a színfalak mögött, négy pedig jelenleg is fut.
  9. Szeretnék beindítani egy blogot, ahol a novelláimat teszem közzé, hiszen kíváncsi vagyok az emberek véleményére, de kevés az időm, tartok attól, hogy nem lesz elég ötletem, illetve utálni fogják a történeteket.
  10. Ha valaha együtt dolgozhatnék három íróval, biztosan Gena Showalter, Moira Young és Kendare Blake lenne. Ha öttel, akkor Cassandra Clare és Susan Ee is a listán lenne! ♥
  11. Ha belecsöppenhetnék egy történetbe, akkor az a Pokoli Szerkezetek trilógia lenne.
  12. Ha választhatnék, hogy melyik könyvben, és mit írnék át, akkor a Luxen sorozatban Katet hagynám találkozni az anyjával, mielőtt az a sok szar megtörténik.

A tizenkét kérdés és a válaszok
  1. Mi volt az első gondolat, amiért elkezdtél blogolni?
    • Az első? Hűha, azt hiszem nem kéne leírnom, de sokszor -például most is-, nem szoktam az első megérzéseimre hallgatni. "A rohadt életbe, hogy már megint ezt csinálják. Ó, hogy csesznétek meg! Na jó, leszarom, én csinálok egy kritika blogot, aztán vagy nézik, vagy nem!". Ennek azt hiszem, adnom kéne egy kis magyarázatot. Éppen az az időszak volt, amikor rengeteg ember reklamált, hogy itt is-ott is csak pár fejezetet olvasnak el a történetből. Nos, körülbelül a negyedik ilyen poszt után kicsit ideges lettem, és ezek a gondolatsorozat futott végig az agyamba. Mivel amúgy is imádok véleményt alkotni, és írni, ezért nem volt nagy megterhelés, örömmel vágtam bele.
  2. Miért ezt az oldalt választottad, ahol most blogolsz? (pl. blogger.com)
    • Nem is tudom... Igazából semmilyen más oldalt nem ismert, és a bloggernek nagyon könnyű a használata. Illetve még nagyon régen, mikor eleinte próbálkoztam, akkor már a barátnőm képzett volt, ő csinált mindent, szóval hála neki egy csomó dolgot megismertem.
  3. Mit érzel, amikor írsz?
    • Megfogalmazhatatlan. Számomra ez egy átszellemült állapot, amikor csak én létezem, a fejemben lévő történettel, illetve olykor a zenével. 
  4. Mi jut eszedbe arról, hogy írás?
    • Ez egy érdekes kérdés, és sokat gondolkodtam rajta. Próbáltam megfogalmazni, de még mindig nem sikerül teljesen, hűen átadni a véleményem. Az írás mindent jelent. Egy olyan cselekvés, ami közben kiadhatod minden érzelmed, ami felszabadít, és a mélybe lök. Ilyenkor az ember magányos, mégis emberekkel van körülvéve, akiket ő maga jelenít meg. Nincsenek zavaró gondolatok, a külvilág megszűnik. Az igazi írás, illetve az az iránti szeretet akkor nyilvánul meg, amikor az ember bekerül egy általa kialakított kis burokba, amelyben jól érzi magát, nincsenek elvárások, és mindig kritikus tud maradni magával szemben. Lehet, hogy ez mind zagyvaság, esetleg más nem így gondolja, de minden ember egyedi az írás terén.
  5. Mit javasolsz egy kezdő írónak?
    • Ne adja fel! Kezdőként a legnehezebb írni, de ha igazán szereti valaki, akkor nincs olyan, hogy abbahagyja, csak szünetet tart, vagy magának ír. A legfontosabb, hogy tudjuk kezelni az olvasók véleményét, még ha az negatív is. Nem szabad az olvasást elhanyagolni, akár blogról van szó, akár kiadott könyvről. Én utóbbit javaslom, mert abban általában egy szem hiba sincs, míg egy bloggernél azért lássuk be, nagyobb rá az esély. Ezt azért tartom fontosnak, mert nem csupán a szókincs fejlődik, de kifejezések ragadnak ránk, a saját stílusunkat is befolyásolja minimálisan, illetve sokkal nyitottabban áll az ember a világ felé.
  6. Ki a kedvenc íród/írónőd?
    • Rengeteg író áll közel hozzám, általában mindben van valami mondanivaló, ami megfog, vagy egyszerűen csak tökéletes világot/pasit/hőst hozott létre. Imádom Moira Young, Gena Showalter, Jennifer Lynn Armentrout, Susan Ee, Cassandra Clare, Marni Bates, Kelly Oram, Leiner Laura, Spirit Bliss, David Lavithan, Simone Elkeles, Kendare Blake, On Sai, illetve Sarah J Maas munkáit, és valószínűleg hagytam ki a listából, de ők vannak az élen!
  7. Mi a kedvenc könyved, és miért?
    • Jaj, istenem, nagyon sok van! Gena-tól a Az alvilág urai sorozatot imádom, fantasztikus világ, tökéletes karakterek, lenyűgöző kidolgozás, és a mitológiai elemeknek hála az egyik legjobb, illetve leghosszabb sorozat -közel húsz kötetes! Azonban Sarah J. Maas, Üvegtrón sorozata is csodálatos, letehetetlen olvasmány, csak úgy, mint Moira Young, Vérvörös út című műve! Az élen van még Kendare Blake története, ami annyira eszméletlen, hogy nem tudok kedvenc részt kiragadni belőle! Cassandra, Pokoli Szerkezetek trilógiája az egyik legelső olvasmányom, ami egy isteni történet, tele fordulatokkal! Na jó, nem sorolom fel az előző pontban szereplő íróktól a kedvenc műveimet, mert beleőrültök!
  8. Mióta blogolsz?
    • Hivatalosan? Mert akkor szeptember tizennyolcadika óta. Egyébként? Már elkezdtem nyáron írni a bejegyzéseket, a megbeszéltek szerint. Vagy legelőször? Úgy két éve írtam történeteket, belevágtam kritika blogba, de szánalmas próbálkozás volt mindegyik.
  9. Milyen volt a kezdet? (értsd: nehéz, könnyű, blogod máshogy nézett-e ki stb...)
    • Mikor még nem nyitottam meg, elég könnyen tudtam írni, még magabiztos voltam. Persze ott volt az érem másik oldala, hogy majdnem három hónapot vártam a fejlécre, és így is egy csak-úgy-csináltam-mert-volt-időm képet állítottam be, mert bár a készítőnek ilyenekre volt ideje, a rendelésemre nem. Egyébként azt a képet még mindig nem kaptam meg!:D Na de tovább... Mikor elindult a blog, már kezdtem beparázni, féltem, hogy csak azok a rendelések lesznek, amiknél én írok a blog tulajdonosának, hogy benne van-e a kritikába. Az egy szörnyű pont volt, abba akartam hagyni, és mégsem, hiszen nem akartam feladni. Szóval kiírtam pár posztot a csoportokba, mire rengeteg rendelés érkezett. Akkor valami átkattant, elszántabb lettem, de még mindig tartok a kudarctól, ami esetleg bekövetkezhet, illetve az olvasók hiányától, esetleg utálatukról.
  10. Egyedül hoztad össze ezt az egészet, egyedül néztél utána mindennek, vagy kértél segítséget? (nem arra gondolok, hogy kerestél például egy kódot, és elvitted az egyik blogról, mert azt úgy veszem, te találtad meg, hanem arra, hogy az egészben segített-e valakit, aki mindenfélét elmagyarázott. Remélem érthető :))
    • Igazából egyedül csináltam mindent, egyre jobb vagyok a kódokban, szóval már át tudom alakítani őket. Kezdetben azért kicsit nehezebb volt, időbe tellett, mire rájöttem mit hogyan. Nem is tudom, talán Papp Fruzsi az, aki egy díj átadása után írt nekem, válaszolt üzenetben a kérdésekre. Ő adott néhány tippet, amiket átgondoltam, volt, amin változtattam is.
  11. Büszke vagy a blogodra? Örülsz, hogy rátaláltál erre?
    • Mindig remélem, hogy a leírtakkal segítek az embereknek, hogy nem felesleges a munkám. Rengetegszer érzem úgy, hogy az embereket nem érdekli a blogjukról leírt véleményem, hiszen pár héttel, vagy épp hónappal később valamiért benézek oda, kíváncsiságból megnézem, és az eddigi öt alkalomból háromszor nem volt feltüntetve, ami elég lehangoló tud lenni. Az időhiány is az ellenségem, ennek ellenére csinálom, és próbálok időben elkészülni, szóval igen, nagyon is büszke vagyok rá, mert nem adtam fel!
  12. Van terved, hogy ezt meddig csinálod, vagy úgy vagy vele, hogy majd jön a vége, ha jönnie kell? 
    • Igazából is-is. Természetesen nem akarom abbahagyni, de felkészültem, hogy esetleg egyetem alatt már nem tudom írni, vagy utána kell abbahagynom a munka miatt. Ha be is fejezem, lehetséges, hogy évekkel később folytatom, ki tudja?

Az én kérdéseim
  1. Ha eljönne a világvége, amit sok ember túlél, köztük te is, felhagynál az írással?
  2. Melyiket választanád, ha egy novellát kéne írnod? Simpson család vagy Family Guy, miért?
  3. Belevágnál egy olyan történetbe, amihez neked kell kitalálnod egy új fajt? Mi lenne a nevük?
  4. Ha választhatnál egy könyvet, amit megfilmesítenek csak miattad, melyik lenne az?
  5. Válaszd ki a kedvenc bloggered és az ő történetét, aztán képzeld el, hogy filmet készítenek belőle, a színészeket azonban neked kell kiválasztanod. Kiket kérnél fel a szerephez? (Ha már eleve kiválasztott az író valakiket a blogra, akkor is keress embereket, akik szerinted jobban illenek hozzá!)
  6. Ha lenne egy hét pihenőd, amikor egészséges vagy, mégsem kell suliba/munkába sehova menni, mit tennél? Aludnál vagy írnál?
  7. Melyik helyszínt választanád egy történethez, amelyben egy sorozatgyilkosról kellene írnod? Párizs vagy London?
  8. Kinek a szemszögéből írnál novellát: Sherlock Holmes vagy Moriarty?
  9. Írnál egy olyan történetet, amely egy íróról szól, aki egy olyan karaktert alkot meg, aki írónak adja ki magát, de nem az? Miért?
  10. Az utolsó három kérdés már az én blogomra vonatkozna! Jártál ezelőtt a blogomon? Mi volt az első benyomásod?
  11. Szerinted jó témái vannak a Ti választottátok bejegyzéseknek?
  12. Ha szükséged lenne egy kritikára, rendelnél tőlem? Miért? (Őszintén, akár igen, akár nem a válasz, ezért kérdeztem!:D)

Akiknek adni szeretném a díjat ♥
Kérlek titeket, ha nem is töltitek ki, annyival tiszteljetek meg, hogy legalább üzenetben válaszoltok a kérdésekre! Köszönöm! ♥
  1. Abeth - Wolf of Lions
    • Amikor belekezdtem, csak akkor döbbentem rá, hogy egy Trónok harcás blogról van szó, de istenem, beleszerettem!
  2. Abeth, avagy Téboly - Téboly program
    • Bár még csak pár bejegyzést tudtam elolvasni, biztosan visszatérek még az oldalra!
  3. Alexa McCartell - Shaphire
    • Örülök, hogy Alexa rendelt tőlem kritikát, utána pedig muszáj volt cserélni egy másik blogjára, mert fantasztikus ez a történet!
  4. Blood Redy - Tanyasi álom
    • A kezdetek óta olvasom a blogot, és baromi nagy csalódás, hogy egy ideje már csak áll a blog, de egyszerűen nincs szívem kitörölni a kedvencek közül, mert még mindig reménykedem a folytatásban!
  5. Elly Evans - Illúzió
    • Amikor az oldalra kattintottam, nagyon meglepődtem, hiszen Bereczki Zoltános történetet még sehol nem láttam, és régebben és is odavoltam érte. Szóval belekezdtem, és bár még nem volt időm a legfrissebb részig elolvasni, máris imádom!
  6. Raven F. Hatter - Wonderland - Memories
    • Egy olyan blog, amely az Alice Csodaország történet szereplőit használja fel; hát kell ennél többet mondanom?
  7. Rhyssa Gray - Burning up
    • Számomra nagyon furcsa még mindig ez a történet, és a nevek az őrületbe tudnak kergetni, ha fáradtan olvasok, de akkor is megszerettem ezt a blogot!
  8. Riri Nord - Tükörkép
    • Imádom az írásait, és amikor belinkelte nekem -meg vagy még húsz ember a történetét-, padlót fogtam, hogy van ilyen blogja is -nem, nem szoktam az emberkék után nézni, enyhén őrültnek érzem magam olyankor-, azonnal nekiálltam!
  9. Sayaa Badrick és Lexi Wolf - A hét szirom legendája 
    • Mert már a fülszöveg is megfogott!
  10. Sophia S. Argent és Apollonia Cartell - Végítélet
    • Már régebben is szemeztem ezzel a bloggal, de csak legutóbb olvastam bele, és hűha! Nagyon is megérte, mert imádom!
  11. Szabó Andrea - Kiss or Death?
    • Sherlock Holmes-szal levett a lábamról! ♥
  12. Virág Hanna - Koronázott marionett
    • Amikor linkelte nekem a blogot, elolvastam a fülszöveget, és azonnal belehabarodtam az oldalba, gyors olvasás után pedig már a kedvencek közé is került!

Köszönöm,
xo Peetagey Smile

16 megjegyzés:

  1. Szia! :)
    Hihetetlenül köszönöm a díjat, ez az első díj, amit kaptam. Nehéz elhinni, de nagyon köszönöm.
    Egyébként a képet is ki kell tennem?

    Alexa M.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)
      Nagyon szívesen, megérdemelted!:D
      Igazából rajtad áll, a legtöbben ki szokták tenni, de van aki nem, te döntöd el:)

      Törlés
  2. Úristeeeen! *-* Na jó, asszem inkább kultúráltabb hangnemre váltok. :)
    Szóval kedves Peetagey, nagyon megörültünk a díjnak, és bár nem szoktunk ilyeneket töltögetni, megpróbálunk egy kis időt szánni rá, és elküldjük üzenetben a válaszokat a kérdéseidre :3 Ha nem is ma vagy holnap, de pár napon belül biztosan :)
    Amikor megláttam a jelöléseknél, hogy imádod a blogunkat, akkorát sikítottam, hogy a ház is beleremegett. Még most is szétvet az öröm, hogy valaki ilyet írt a mi drága kis blogunkról, nagyon szépen köszönünk mindent! *-* :333

    Sok-sok ölelés,
    Sophia és Apollonia :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Apollonia!
      Az üzeneted közben végig vigyorogtam, mint valami idióta, nagyon örülök, hogy ilyen örömet tudtam okozni!:3 És külön köszönet, amiért teljesítitek a kérésemet!:*

      Törlés
  3. Juj nagyon köszönöm ezt a megtiszteltetést ^^ nagyon aranyos vagy! :)

    VálaszTörlés
  4. Szia! Nagyon szépen köszönöm a díjat, fogok időt szakítani rá, hogy üzenetbe megválaszoljam a kérdéseidet :) Nem vagyok oda ezekért a díjakért, főleg mióta megy ez a kell 12 ember linkeljetek blogokat dolog, de te pont kiemelkedtél eközül, azzal az egyszerű gesztussal, hogy a linkek mellé írtál egy pár igen felemelő és mosolyraderítő mondatot, személyesen mindenkinek. Így tényleg azt érzem, hogy nekem szántad (többek között) azt a cibermosolyt/pacsit, nem csak kerestél valakit akinek továbbküld :)) Ezzel pedig szereztél nekem egy vidám estét, amit a díjon felül is megköszönök :) szerintem már holnap írok, és mivel a kérdéseid kifejezetten témaindítóak, ha neked is van kedved, talán chatelhetünk egy jót ennek kapcsán :)
    Ölel: Hanna :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)
      Nagyon szívesen, megérdemlitek mindannyian! Igen, sokszor nekem is problémát okoz a továbbküldés, de nem tudok mindenkit elismerni eléggé, így ehhez folyamodok!:D Örülök, hogy ez a kis apróság nektek is sokat jelent, szerintem így kerek az egész, ezért is csinálom így!:D Nagyon megköszönöm, ha válaszolsz, főleg, ha ilyen gyorsan, és nyugodtan írhatsz!:3

      Törlés
  5. Hűha, nem igazán szoktunk díjakat kapni, így nagyon meglepett a dolog :D
    Köszönjük szépen, nagyon örülünk neki :3
    Azt nem tudom még, hogy kitöltjük-e, mert nem szeretem ezt a díjat, de ha mást nem, a kérdésekre válaszolunk :D
    Az utolsóra választ adva: Igen, kérnék kritikát! Van egy szabad helyed, ahova be tudsz szorítani? :D

    Még egyszer köszönjük szépen *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!:D
      Nos, akkor legalább nagyobb az öröm!:D Rendben, köszönöm, ha elkülditek, kíváncsi vagyok a ti válaszaitokra is. :3 Hű, köszönöm, fel is írlak akkor titeket, a Jelenlegi rendelések menüpontban meg tudjátok nézni, hogy várhatóan mikor kerültök ki! :*

      Törlés
  6. Szia!
    Ne haragudj, hogy ilyen későn reagálok, de mindig rohangálni kell mindenhova, és alig jut idő a blogra... Sajnos...
    Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a díjat, mindenképpen kikerül, hiszen ez az első díja az Illúziónak! :-)

    XxX Elly

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!:)
      Semmi gond, sajnos előfordul az ilyen, rengetegen ismerjük. És nagyon szívesen a díjat!:D

      Törlés
  7. Kedves Peetagey!
    Nagyon sajnálom, hogy eddig nem tudtam reagálni, de általában semmi időm nincs és csak a napokban vettem észre a díjat.
    Nagyon-nagyon szépen köszönöm, hogy az én blogomra is esett a választásod, igazán hálás vagyok érte! :) Tegnap éjszaka sikerült utólag is kitennem. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Riri!
      Semmi gond, nagyon szívesen adtam :3 Azonnal meg is nézem a válaszokat:3

      Törlés
  8. jajj, én meg csak most láttam a bejegyzést, atyám, de röstellem is magam miatta. Sajnálom, pedig kétszer is meg lettem jelölve :(
    Nos, azóta a Wolf of Lions átírással egyetembe indult újra a Téboly blogomon, ahogy a Téboly is egyre fejlődik, már egy rakat hülyeség található rajta...
    De köszönöm szépen, és jajj, de röstellem magamat :( Sajnálom, hogy ilyen későn reagálok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát szia!:D
      Nyugi, nem haragszom, sőt, örülök, hogy végül is írtál. :3

      Törlés