2016. május 18.

Ti választottátok #12 - A díj okozta öröm szép és jó, de vajon mindenki hálás is érte?

Bonjour!
Jesszusom, milyen régen pötyögtem be ezeket a betűket, hogy összeálljon ez a szó! Baromira elhanyagolom az oldalt, amit nagyon sajnálok, higgyétek el, rosszabb, ha tisztában van ezzel az író! De vannak most fontosabb dolgok, és jelentem, a tételekkel egész jól állok, szurkoljatok nekem június 6-án, mert 9:10-kor utolér a pokol. Remélem, minden simán megy, ha pedig igen, akkor esküszöm lesz 7-én egy örvendező bejegyzés, aztán neki is állok a kritikáknak, hogy még július kezdete előtt utolérjem magam! Bocsánat, amiért regényt írtam most nektek, kezd a szokásommá válni!:D Köszönöm, hogy még mindig velem vagytok, igyekszem ki is érdemelni! ♥ Elhiszitek, hogy a gyenge teljesítményem ellenére átléptük a 14.600 oldalmegtekintést és megmaradt a 22 feliratkozóm!? :o Mert én alig hittem a szememnek! :3 Nagyon-nagyon köszönöm!! ♥

Előszó
Ez az egyik legrégebbi és szerintem legfontosabb kérdőívem, amit régebben olyan témákkal raktam össze, hogy biztosan azt válasszák a szavazók. Hát nem azokra szavazott mindenki, amit unalmasnak gondoltam? Aztán tök érdekesekkel rakom össze és ezt választjátok! Ezeken mindig mosolygok, mert gyakran fordul ilyen elő, és egy pocsék nap után, amikor már agyilag nulla vagyok, nagyon jók az ilyen pillanatok!



Az eredmény
A kérdőív viszonylag rövid volt, csak három kattintós és négy kifejtős választ kellett adni, úgyhogy ne számítsatok eszeveszettül hosszú bejegyzésre! Mivel most is az összegzőbe fogom kifejteni a véleményemet, ezért ott is megjelennek a számok, hogy kicsit követhetőbb legyek!
  1. Hányszor kaptál díjat?
    • Sajnos még egyszer sem. - 2 válasz
    • Egyszer. - 5 válasz
    • Kétszer. - 3 válasz
    • Háromszor. - 4 válasz
    • Négyszer. - 1 válasz
    • Ötször. - 1 válasz
    • Annál is többször! - 11 válasz
  2. Abban az esetben, ha nem kaptál: Amikor látod, hogy egy kedvenced díjat kap, ő minden alkalommal kitölti?
    • Igen, mindig! - 2 válasz
    • Néha kitölti, néha nem. - 6 válasz
    • Soha nem tölti ki! - 0 válasz
  3. Ha kaptál már: Minden alkalommal kitöltöd a díj teendői szerint?
    • Igen, hiszen hálás vagyok érte! - 9 válasz
    • Ha van kedvem, csak akkor töltöm ki. -  5 válasz
    • Ha van időm, csak akkor töltöm ki. - 8 válasz
    • Megköszönöm, de soha nem töltöm ki. -  3 válasz
  4. Mindig betartod ezeket a szabályokat?
    • Van egy kis csoport, aki általában mindig betartja a szabályokat, akadnak, akik figyelembe se veszik, csak megköszönik és kész. Akad olyan, aki a továbbküldési emberek számát rövidíti, nem olvassa el teljesen az adott blogot. Kaptam olyan választ, aki egyértelműnek veszi, hogy kitöltsük, küldjük tovább és szereti olvasni a válaszokat, vagy csak egy köszönömöt vár. Aztán van, aki csak a kérdésekre válaszol. Volt olyan válaszadó, aki fel volt háborodva, hogy bár ő szorgalmasan kitölti, akitől kapta, nem is nézi meg a válaszokat, illetve említette, milyen borzalmas ötlet, hogy csoportokba érdeklődünk arról, kinek kell. És ezekkel mind részben egyet is értek, de az összegzésbe fejtem ki, ha nem gond.
  5. Körülbelül hány napon belül teszed ki a bejegyzést?
    • Van, aki egyáltalán nem teszik ki.
    • Vannak csúcs szuperek, akiknek sikerül aznap vagy rákövetkezőn kitennie.
    • Néhányan 1-2 nap alatt, bár egy részük kényszerből.
    • Akad, akinek ez 2-3 nap.
    • Befutottak 5-6 napos válaszok is.
    • Jöttek olyanok, akik egy-két héten belül megoldják.
    • Van olyan, akinek hónapokra van szüksége.
    • És vannak változóak, persze a legtöbb attól fogva számít, hogy meglátjuk az értesítést.
  6. Tovább szoktad küldeni a díjat? Ha nem, mi az oka?
    • Kevesen írtak nemet, de ők érdekes válaszokat adtak. Akadt, aki nem olvas magyar blogokat, esetleg nem tulajdonít már ennek semmi értéket, így nem érdekli.
  7. Ha lenne még valami hozzáfűznivalód, kérlek, tedd meg, hogy leírod:
    • "Nem értek egyet ezzel a díj őrülettel. Szerintem a bloggerek többsége sokkal jobban örül egy kommentnek, mint ezeknek a díjaknak, amiket már javarészt úgy osztogatnak, mint Bud Spencer a pofonokat."
    • "Szerintem a díjak kicsit vesztettek az értékükből, amióta az emberek csak úgy random osztogatják őket, hogy legyen 11 link a díj bejegyzésnél."
    • "Ma már szerintem tökre értelmetlenek ezek a "díjak", csak arra vannak, hogy reklámozhatod a blogodat. Főleg ezek a "linkeljetek blogot, ha akartok díjat" posztok. Miért? A díj értéket képvisel. Vagyis azt kellene tennie. Szerintem idegesítőek."
    • "Egy hatalmas badarságnak tartom ezt a díj küldözgetést. El is mondom miért. Kötelező jelleggel meg van szabva, hány blognak kell elküldeni. Evvel csak annyi a gond, hogy azért kapott már egy csomó díjat mindenki, mert konkrétan olvasás nélkül passzolja mindenki mindenkinek a díjat, legyen az jó, vagy rossz blog. Ezzel úgy gondolom, alapjában véve vesztette el az egész az értelmét. Így van díja mindenkinek, mindenki boldog, mert gondoltak rá, de értelmetlen időpocsékolás,mert senkit sem érdekel, pont azért mert mindenkinek van. Ha minden áron díjazgatást szeretnénk, jobb ötletnek tartom, hogy egy valaki adjon díjat, ne kelljen tovább küldeni, de tegye ki saját kis blogjára, hogy márpedig ő kapott egy díjat mert tényleg teljesít, ne azért kapjon, mert már mindenki elküldi mindenkinek.( Bocs a regényért)
      Leírtam, amit gondoltam. Ennyi lett volna!"
      "Azt hiszem talán életemben egyszer töltöttem ki ilyen díjat. Engem általában hidegen hagynak, mivel elvesztették a jelentőségüket, így soha nem tudom, hogy valóban azért kaptam mert jól írok, vagy csak azért, mert meg kellett lennie a 10-20 embernek"
      "Rengeteg dij van, és rengeteg dijazott - olyan is, aki meg sem érdemli. Kedvelem Dorothy-t, meg minden, és az elején még jó ötletnek tűnt az ő dija, de már nagyon elszabadult, és túl sok van belőle. Valahogy ezt kéne lecsökkenteni, mert már nagyon fáj a fejem attól, hogy a csoportokban minden második bejegyzés arról szól, hogy "kaptam egy dijat, de el kell küldenem 12 embernek". Nem bántásból irtam ezt Dorothy-ra nézve, hanem csak igy gondolom."
      "A legújabb bejegyzéseden belül találtam rá a kérdőívedre és emiatt szeretném megjegyezni, hogy szép elgondolás az, amit írtál, de ahogyan kommentelték is neked, nem biztos, hogy össze fog jönni. Nem akarlak megbántani, de már a díj neve is érdekes, mindig értetlenül állok az olyan díjak előtt, aminek a nevében a szülőanya neve is feltalálható. Ha benne van a neve, akkor neki kellene csak kiosztania és nem tovább küldenie, mert ha belegondolsz az Oscar díjat is egy bizonyos intézet szavazza meg és adja át, nem azok küldik tovább, akik már megkapták. Ráadásul hiába szabsz ilyen komoly szabályozó feltételeket, ha sikeres lesz a díj egy idő után már nem tudod felügyelet alatt tartani, nagyon sok blogger van, ha pedig nem, akkor lehet pont emiatt a pontok miatt lesz eleve leírt díj, amivel nem akarnak majd foglalkozni. Szerintem gondold át, hogy érdemes-e útjára indítani egy újabb díjat? Biztos vagy-e abban, hogy célt fog érni, mert már ezekre is mondhatjuk azt, hogy annyi van ezekből, mint az 1D-s blogokból és már tényleg nincs semmi jelentőségük."

Összegezve
  1. Nekem itt az volt a legfurcsább, hogy valaki már hat vagy afölött jár a díjak terén. Nem azt mondom, hogy sajnálom tőlük. Lehet, hogy baromi régóta blogol a kitöltő és sokat bezsebelt. Mégis az volt az érzésem, hogy kicsit sok ez a szám. Vegyük az én példámat. Durván négy hónap telt el az első és a negyedik megkapott díjam között. Nem mondom, hogy nem örültem, mert oda meg vissza voltam. De ennyire nem tetszhet senkinek a munkám. Tisztában vagyok benne, hogy valahol a béka seggénél van a munkám, hogy nem vagyok profi, soha nem is leszek. Éppen ezért gondolkoztam el, hogyan lehet ennyi díja az embereknek? Lehet, bennem van a hiba, de amikor megláttam ezeket a számadatokat, azonnal változtatni akartam, minden sértés nélkül, hogy akik igazán jók, azok megkapják a díjat. Tudom, hogy csak egy vacak díj, még arra se méltatnak engem, hogy a kérésemre tovább küldjék, hiszen hónapok óta egy bloggernél rostokol. Ennek ellenére még mindig reménykedem, hogy valamit elértem, hogy legalább valaki emlékezetébe ott leszek, és szereti legalább egy bejegyzésem. De ezt most abbahagyom, mert a zokni énem kezdi elnyomni a pörgőset, így félő, hogy bealszom és nem készül el a bejegyzés.:D
  2. Féltem ettől a kérdéstől, nagyon reménykedtem, hogy minden ember értékeli legalább az első díját annyira, hogy azt még kitöltse. Én személy szerint rühellem kitölteni őket a harmadik óta, mert egyre nehezebb és macerásabb a továbbküldése. Bár, kinek a pap, kinek a papné, lehet, hogy valaki ennek ellenére is szereti kapni őket és nyomni a következő emberek kezébe.
  3. Furcsa, hogy csak két olyan ember volt, aki egyszer sem kapott díjat, mégis hárman választották a soha nem töltöm ki szekciót. Lehet, én gondolkodom máshogy, de ahogy az előbb is írtam, szerintem a minimum egy kitöltése úgymond kötelező. Inkább tiszteletből, mint örömből.
  4. Szóval. Megértem azokat, akik nem küldik tovább, én is sokszor szeretném elbliccelni, de az a részem, aki örült a díjnak, nem engedi. Ott van a másik oldal, aki rühelli, mikor valaki nem tölti ki vagy akitől kapja, nem olvassa. Velük is egyetértek, mert én imádom elolvasni a válaszaikat, -ezért kérdeztem tőlük-, és mindig megköszönöm nekik a kitöltést. A szabályáthágókkal is egyetértek, mert vagy pár napig olvasgatok, aztán számomra új blogokat szórok meg díjjal, vagy olyannak adom, akinek már töke tele van velem, hogy megint neki adtam. Esetleg kevesebbnek adok vagy nem azonnal töltök ki egy részt. Mindegyik szemszög ismerős, minddel egyet tudok érteni, itt nem volt egyhangú a döntésem, csak kíváncsi voltam, kik vannak többen.
  5. Itt is teljes mértékben egyet tudok érteni. Mindenki próbál spórolni, de a nap akkor is csak 24 órából áll, nincs stop, hogy egy kicsit pihenjünk. Szóval mit tehetünk? Megcsinálunk egy nap mindent, ami belefér, mérlegelünk, hogy mi fontosabb. És azt hiszem, senki nem sértődik meg, ha azt mondom, a díj kitöltése a végén van a listának.
  6. Ehhez nem igazán van véleményem, már leírtam mindent ezzel kapcsolatban szerintem.
  7. Hah, még egy Bud rajongó! *.* ♥ Egyébként szinte ugyanazokra hívja fel a figyelmet mindenki, de úgy fair, ha bekerülnek. Kb. fél percig gondolkoztam, hogy az utolsót is betegyem-e, de őszintén szólva nem kérdéses és illik rá reagálni, remélem, olvassa az írója. Őszintén? Nagyon féltem attól, hogy útjára bocsátom, sőt rettegtem, fogalmam sem volt, mit, hogyan, miért. Igen, a szabályok furcsák, lehet le lesz írva, de most komolyan, az embereknek mindenről van pozitív vagy negatív véleménye, ez ellen nem lehet tenni. Aki nem ért vele egyet, azzal nem tudok mit csinálni, velem is van ilyen. Igazad van abban, hogy nehéz nyomon követni, bár nem hittem benne, hogy annyira elterjedne. Veheti akárki úgy, hogy ez egy elkeseredett blogger lépése, aki próbált valamit csinálni, hátha ettől jobb lesz. Egy elcseszett nap után, amikor elolvastam a válaszokat, kicseszett dühös voltam valamiért, bár már nem emlékszem. Szinte csak az rémlik, hogy nekiálltam és már kint is volt. Sokszor gondoltam rá, hogy hiba volt-e, de soha nem bántam meg. Mert szerintem elég fontos díj ez, -és nem azért, mert én "találtam ki"-, hanem azért, mert nekem is jó lenne, ha valaki így ismerne el. Mert soha a büdös életben senki nem volt még nekem hálás, senki nem mondott nekem még olyat, hogy 'Hé, te! Jó az, amit csinálsz!'. Éppen ezért szerettem volna, ha mások átélhetik ezt. Mert igen, nyilván fontos az, ha egy (fél) idegen elismer. Viszont ha egy barátod az, akit kicsit jobban ismersz... Tőle százszor jobban esik a dicséret. Azzal is tisztában vagyok, hogy nem úgy küldik tovább, ahogyan én szeretném, vagy elterveztem, ez benne volt a pakliban, az is, hogy leáll egy embernél. És bár benne van a 'szabályzatban', hogy akkor én küldöm tovább, egyértelmű, hogy nem teszem meg, megtisztelem azzal a díjazottat, hogy dönthet. Viszont egy kicsit én is belehalok, amikor csak áll, mert amikor továbbküldik, úgy érzem, egy kicsit közöm van ahhoz, hogy az illető boldog. A neve? Igen, igazad van, pocsék, a Gratitude Awardot akartam, a Peetagey reflexből jött és maradt. Ennek főleg az az oka, hogy csak Dorothy-sat kaptam, így fogalmam sem volt mi a "normális". Huh, remélem mindent megválaszoltam és kicsit érthetőbbek az okok, hogy mi miért van. De köszönöm a megjegyzésed, mert nem sűrűn kapok ilyen őszinte véleményt és azért szükségem van rá.:D

Remélem tetszett a bejegyzés, 
xo Peetagey Smile

6 megjegyzés:

  1. Yoh!

    Úgy rémlik, anno, mikor szétnéztem a kérdőíveid közül, átolvastam ezt, a blogosat is, csakhogy akkor még nem kaptam egy díjat se, nem ismertem ezt a díjazós rendszert stb...
    Most, hogy olvastam mások és a te véleményed, no meg én is kaptam már az óta két díjat, az fogalmazódott meg bennem, hogy az Elismerés, mint nagybetűs szó valóban elveszett már a díjak elejéről, és díjnak se lehet szokványos értelemben nevezni pl. Dorothy díját, viszont úgy beszőtte/beszőtték már a bloggert, akár egy végtelen pókháló.
    Jómagam nem egy érdekes blogra találtam már egy-egy bloggerina "díjazottjai" közt. Ráadásul annyiban is különbözik a díj a hétköznapi cserétől (hisz lényegében mindkettő egy blogra mutat, amit érdemes olvasni), hogy néhány információt máris megtudunk az íróról, mikor a válaszait olvassuk. Például ezekben a személyes kérdés-válaszokban mindig benne van az író stílusa esetleg néhány érdekesség róla vagy a történetéről.
    Szóval szerény véleményem szerint a díjaknak az összeköttetésben és a megismerésben van szerepük, még, ha így el is szaporodtak, és van - ez igaz -, aki már a huszonhetedik táján jár, és többször is megválaszolta, hogy mi ihlette a történetét vagy épp miért ezt az írói nevet viseli ^.^"
    Másik, ami eszembe jutott, hogy épp a minap - tegnap előtt - olvastam ki egy érdekes könyvet. Romantikus könyv volt, de a körítés igazán különleges volt, de per pillanat ez mellékes. A férfi megkérte a lány kezét, akit egész életében titkon és kevésbé titkon szeretett, de az elutasította, mert azt hitte, szánalomból tenné a férfi, hisz épp elég kellemetlen helyzetben volt (a lány). Később a férfi nővére jól letolta az öccsét, mikor kiderült, nem is mondta el a lánynak, hogy Szereti, még mindig szereti.
    Kapisgálod már, hogy melyik mondatodról jutott ez a "tanmese" az eszembe? ;)

    Mellesleg... Csak a Puffin adhat erőt és mindent legyőző akaratot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze tudom, kicsit elrugaszkodott a példám, de na... hirtelen ez jutott eszembe, és csak azért se akartam kimondani ;)

      Törlés
    2. Hűha, igencsak átfogó volt a reakciód:D Minden meglátásoddal egyetértek és nem, ami azt illeti, fogalamam sincs mire céloztál. :"D lehet, hogy azért, mert fél hat óta megállás nélkül tételeket tanulok, vagy csak szimplán nem értem, mindenesetre próbálom értelmezni :"D

      Törlés
    3. Hmmm... Második elolvasás után van sejtetésem, de erős a gyanúm, hogy nem ugyanarra gondolunk :3 :"D ha igen, akkor köszönöm :33 ❤

      Törlés
    4. Ha köszönöd, akkor azt hiszem, sikerrel járt a második olvasásra kicsit zavarosabb "történet". Mikor elkezdtem, még nagyon is értelmesnek tűnt <3

      Törlés
    5. Lehet, hogy az, de közel három óra után előbb megmondtam volna a költők életét, mint a sajátomat, nem hogy olvassak és értelmezzek valamit :"D
      De nagyon aranyos vagy, köszönöm még egyszer ♥

      Törlés