2016. október 23.

56. kritika - Smaragd hercegnő

Bonjour!
Ideje ismét köszönetet mondanom, ugyanis 42 feliratkozónál járunk!

Előszó
Elnézést, amiért ilyen későn kerül ki a bejegyzés, nagyon sűrű volt ez a nap. Ha esetleg valamilyen helyesírási hiba van benne -a szokásos bénázásomon kívül-, elnézést kérek, most kénytelen voltam telefonról megírni. Az értékelés során vedd figyelembe, az utolsó rész, amit el tudtam olvasni, az a nyolcadik volt!

Fejléc
Mivel a blogon nem található fejléc, így értelemszerűen ez a rész kimarad.
Értékelés

Design
Az első, amit mindenképp megválzotatnék, az a háttér. Oké, lehet, hogy csak a széles képernyő miatt, de nekem mindkét irányba nézve, kicsi a kép és nem tölti ki az egészet. Én olyan képet választanék, ami vagy elég nagy hozzá, vagy egyszínű, és nem látszik, hogy kicsi. Imádom, amikor tudok magyarázni! Felül rögtön van egy menü, ami három oldalra vezet. Ezek a 'Kezdőlap', 'Picit a blogról és rólam', illetve a 'Névjegy'; ezekről nem igazán tudok beszélni, így ugornék is az oldalsávra. Remélem telefonon is mindent megjelenít, ha nem, akkor holnap úgyis pótolni fogom! Rengeteg olyan modul van, amiről nincs értelme írni -'Legutóbbi bejegyzések', 'Legutóbbi hozzászólások', 'Archívum', 'META'-, a 'Kategóriák' viszont nagyon is fontos. Szerintem egy kicsit nagyon is el lett rejtve, de nézzük az oldalakat. Az 'Egyéb' azokat a bejegyzéseket takarja, amikben információk vannak, illetve a részletek. Én személy szerint nem olvastam el ezeket, jobban szeretek egy részt rögtön elolvasni, megkeményedett magam a szenvedéstől, amit a történetek iránti függőség váltana ki. :3 A 'Fajok' a történetben felbukkanó teremtményekről ad információt, míg a 'Fejezetek' a részeket takarja. A 'Főszereplők'-nél tetszik ez a részletes bemutatás, bár más blogok esetében lehet, hogy ez furcsán nézne ki -gondolok itt a hivatalos megszólításra. a 'Helyszínek'-ről, 'Linkcserék'-ről és 'Mellékszereplők'-ről sem tudok mit írni, azonban az értékelés előtt muszáj megjegyeznem, hogy egy csevegő jól jönne. Persze lehet, az oldal nem is ad erre lehetőséget, így ezért nem fogok pontot levonni!
Értékelés: 5/5

Történet
Maga a történet engem azonnal megfogott. Előre szólok, hogy ez a része rövid lesz, mert nem igazán van hiba, amit kitudnék emelni. Nagyon ritkán volt benne szóismétlés és egy helyen kicsit kusza volt, de tényleg nincs más. Tetszett, hogy E/3-ban van a történet, megmerem kockáztatni, hogy enélkül unalmas lenne a sztori. Így sokkal több információt kap az olvasó, ezáltal izgalmasabb. Bár Augusta az, aki mindent irányít, én mégis Malcolmtól undorodom. Talán csak azért, mert a Trónok harca egyik szereplője jut róla eszembe, aki egy szadista barom volt. Clara és az ő természetfeletti barátai nekem nagy kedvenceim, szerettem azokat a részeket, amikor az erdőben élők felbukkantak. Érdekes volt látni, hogyan viselkednek a különböző fajok, mert valahogy a vezetők gondolkodása is elarulta nekem, milyen az adott csoport. Gondolok itt arra, hogy ha az emberek védelme az első, ami szóba kerül, akkor ők inkabb a békés faj, és a többi. Lehet, csak én nem emlékszem rá, hogy Clara anyja említve lett volna, de én hiányolom őt. Mivel az apjával látom, milyen a viszonya, kíváncsi lennék, a nő hogyan reagálná le a helyzeteket. A sellők és kalózok vezérei felkeltették az érdeklődésemet, ahogyan a tábornok is, az ő szemszögeiket szívesen olvastam. Na jó, tényleg nem tudok már mit írni! Ha felkeltette az érdeklődésedet, nézz be!
Értékelés: 10/10

Miért pont ez? "You did not break me / I'm still fighting for peace"


Interjú Androsamaval

Érdekes, hogy szinte mindent Augusta irányít, az okai azonban számomra még nem világosak. Kiderül majd ez is?
"Nos Augusta királyné indokai egyszerű politikai okok. Terjeszkedni szeretne, ugyanakkor nem óhajtja, hogy Clarencia erősebb legyen Brigathiánál. Nála a rokonság (ő és Clarencia uralkodója unokatestvérek) nem zárja ki akár a háborút sem. Részben ezért is akarja összeházasítani a fiát Clarával és ez az oka annak a kis manővernek is, ami "apró" gondokat okoz Clarenciában."

Nagyon tetszik, hogy nem E/1-ben követheti nyomon az olvasó a történetet. Miért döntöttél úgy, hogy nem Clara szemén keresztül látunk mindent?
"Általában E/1-ben írok, de mivel a történet elég sok szálon fut, így gondoltam az E/3-mas szemszög célravezetőbb. Így nemcsak azt látjuk, hogy mi történik Clarával, de betekinthetünk a többi karakter gondolataiba és a többi történésbe is."


Mióta írsz? Van más blogod? Ha igen, mi a címük?
"Elég régóta blogolok, azt hiszem úgy 2002 óta. Eddig több blogom is volt, a 99%-uk már régen törlésre került. Jelenleg ezen kívül van az Ázsiaifilmek és doramák, valamint a Wattpados profilom, ahol több történetem is fut.
Wattpadon jelenleg a következő történetek futnak: Once Upon a Time novellák (az ismert sorozat alapján írt fanfiction-novellák), Kalandok a középkorban (az 1991-es, Kevin Costneres Robin Hood alapján futó fanfiction), Deep (egy slash-regény nem mindennapi világgal), Kyou Kara Maou novellák (az azonos című anime alapján íródott novellák), valamint a Smaragd hercegnő is megtalálható itt.
És van egy befejezett fanfiction fordításom Akaraterő címmel (az 1991-es, Kevin Costneres Robin Hood alapján íródott fanfiction)."


Köszönöm a válaszokat,
xo Peetagey Smile

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen a kritikát! Clara anyja meghalt, amikor a hercegnő született, de ezt ha jól emlékszem, említem is. Igen, Malcolm direkt ilyen undorító, de nem az említett GoT-szereplőről mintáztam. Augusta a háttérből irányít mindent, hiszen Brigathiában (Clarenciával ellentétben) egy nő sosem emelkedhet uralkodói posztra. Ő csak régens, míg a fia nem kerül a trónra.
    Folytatása érkezik majd, bár most picit megrekedtem. Örülök, hogy tetszik a történetem és nagyon szépen köszönöm, amiért elvállaltad a kritikát. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a felvilágosítást, és nagyon szívesen, remélem hasznos volt azért! :)

      Törlés