2015. november 14.

11. kritika - Segítek, akár akarod, akár nem!

Bonjour!
Tudom, tudom! A négy napos kihagyások miatt egy kicsit csúszok, de muszáj. Ezen, és a jövő héten szinte minden tantárgyból írtam/írok dolgozatot vagy épp esszét, sőt ezek mellett még tételeket, beadandókat kell készítenem, szóval esélytelen, hogy jövő héten nagyon aktív legyek, de lesz kritika. Viszont! Azutáni második héten, vagyis december 7-13-ig, igyekszem minden nap bejegyzést hozni, maximum egy nap kihagyással. Köszönöm a türelmet! ♥

Előszó
Talán nem tudjátok, honnan is tudnátok?, de én régebben rengeteget hallgattam a bandát, és Luke, illetve Ashton örök kedvenc, rengeteg blogot olvasok amikben a fiúk szerepelnek. Hát most egy újabb ilyen következik! Az értékelés során vedd figyelembe, az utolsó rész, amit el tudtam olvasni, az a negyedik különkiadás volt, Brynn szemszögéből!
Fejléc
Annyira imádom Brynn Hastings-et! Mióta leadta a rendelést, ez már a harmadik fejléce, nekem meg a második véleményem róla, mert amint kész lenne a bejegyzés, ő új fejlécet dob be! :D Imádom ezt a képet, bár Luke úgy néz ki rajta, mintha felfújták volna. A lány is kissé fura, szinte teljesen fehér az arca, és alig kivehető. A 'Segítek akár akarod' baromi jól lett kitalálva és megvalósítva, kár, hogy az 'akár nem' már nincs benne, mert így az eltörpül mellette. A háttér nekem nagyon tetszik, van egy érdekes hangulata, ami feldobja a fejlécet, a maga fiatalosságával. A végén egy kicseszett költő leszek, ezzel a fogalmazással. Muszáj hozzátennem: Az első, amit láttam, a kék szintén ilyesmi érzéseket váltott ki belőlem, mint ez. Viszont az előző, a lila! Imádtam!
Értékelés: 5/4.5,
Igen, alá, mert 4.5-öt nem adhatok, a 4-et pedig kevésnek tartom.
Segítek, akár akarod, akár nem [L.H. FF]

Design
A teljes szélesség szerintem túl kicsi, én megnyújtanám, így a történetnek és a modulsávnak is több helye lenne! Nagyon tetszik, hogy a 'Történet'-nél Luke és Brynn nevében is írt az író valamit, így mind a két szereplőnél saját szemszögből van betekintésünk. Az első trailer tökéletes! A számot amúgy is imádom, és nagyon jól illik a történethez. Szomorú, de lehetőséget enged a boldog pillanatoknak. Nem árult el benne Brynn H. nagy dolgokat, mégis éppen eleget tudunk meg. Néha -mindig- sírhatnékja van az embernek, de közben meg is mosolyogtat néhány jelenet. Az egyetlen negatívum, hogy rosszul vágta meg a végét, egyébként fantasztikus lett! Hűha, kész szinonima szótár lettem! A második trailer annyira már nem vett le a lábamról. Bár a videó nagyszerűen lett megcsinálva, és a zenét is megkedveltem a végére, a kettő együtt mégsem jó. A dal szerintem inkább boldog pillanatokhoz illik, így amikor például szomorú jelenetek voltak, rossz volt hallani azt a zenét. Az első könyvborító gyönyörű és remekül passzol a történethez! Jobb borítót készíteni sem lehetett volna hozzá. Oké, lehet, hogy már túl sok nyálat csorgattam a borító -meg úgy minden- miatt, de hát nem tehetek róla! A lány rajta  kiegészül a sok virággal, és az órákkal... én imádom! Na és amikor megláttam a második borítót, akkor jöttem rá, hogy tévedtem: lehet jobbat tervezni! Nagyon tetszik, hogy Luke és Brynn is rajta van, és a háttér egyszerűen remekül passzol hozzá, pedig semmi hiper-szuper-csicsa nincs rajta! A könyv gerincén nem tetszik, hogy mindkét szereplő rákerült, nekem ez így furcsán hat.
Értékelés: 5/4.5+
Ismét egy rendhagyó szám, de nem akarok ,25-, meg ,75-öt behozni! 

Történet
A történet maga fantasztikus, egyedi és remekül meg van írva! Nincs az a szokásos egy-két fejezeten belül összejövünk, aztán szakítunk, de végül is szeretlek, úgyhogy megbocsátok kapcsolat. Itt az érzések tényleg valóságosnak tűnnek, a szereplők pedig annyit csalódtak már, hogy nem tudnak bízni, még ha próbálkoznak is. Nagyon tetszik, hogy Brynn és Luke szemszögéből is olvashatunk, mert így a tökéletes pillanatokat, vagy épp a szörnyűeket, a következő fejezetben a másik szemszögéből is látjuk. Az, hogy a két főszereplő múltjára is van rálátásunk, még jobbá varázsolja a történetet! Megtudjuk, hogy Luke-ot és a fiúkat hogyan tudta manipulálni Norine, vagy épp milyen nehéz élete volt Brynn-nek.  Helyesírási hibát csak néhány helyen találtam, nyelvtanit pedig talán egy helyen. Ez nem csak egy szerelmi történet, hanem közben olvashatunk a sztriptíz táncosok életéről és a zenészekéről. Bár előbbi a ritkább és izgalmasabb! Nekem furcsa volt, hogy csak úgy felviszik a szobába a kuncsaftot és senkinek nem szólnak, mégis a kidobó srác tudja, hogy kivel volt a vendég. Illetve az is szemet szúrt, hogy csak öt táncos van, miközben ha este valamelyikük lelép, vagy épp az előadást nézőkkel 'szórakoznak', akkor alig maradnak. Nekem az ötös szám túl kevésnek tűnik, de ez nagyon kis apró megjegyzés. Jézus, nem is tudom, mit írhatnék. Ez a 'baj' a jó történetekkel, nincs miről írnom! Összességében egy nagyon jó történet, érdemes benézni.
Értékelés: 10/10*

Miért pont ez? Mert tökéletesen leírja a történetben is megjelenő érzéseket.


Interjú Brynn Hastings-szel

Miért pont ez lett Brynn munkája?
"Nem tudom hogy kapcsolódik az utazás, és a rúdtáncos munka egymáshoz, de aközben találtam ki. Már a találkozás megvolt a fejemben, ahogy Brynn és Luke karaktere is, csak minimálisan kellett alakítani."

Mennyire akarsz kitérni Brynn és Luke találkozásuk előtti életére?
"Oh, az első vége rengeteg meglepetést tartogat az olvasók számára, csak egy vagy két ember tudja pontosan pontosan, micsodát. A különkiadásokban lesz bővebben ilyen leírás, ahogy Brynn múltjában (26.fejezet talán?). Luke élete nem volt túl érdekes. :D Igyekszem minél többet alakítgatni a kettejük kapcsolatát, mert lesz még zűr bőven, és hát... az olvasók mindig kiakadnak, ha valami nem úgy történik, ahogy ők elképzelték, ezért rakok bele a rossz mellé valami romantikusabbat, holott felmászok a falra tőlük. :D Azért kettejüket imádom, és biztos lehet benne mindenki, hogy a blog vége nem fog halállal zárulni. Annyira pszicho azért nem vagyok. :D"

Mióta írsz? Van más blogod? Ha igen, mi a címük?
"2014-ben kezdtem, februárban, és azóta folyamatosan azt csinálom. Emlékszem, 2015 februárja előtt folyton váltogattam a profiljaimat, mindenféle néven látható voltam mindenütt. Amióta csatlakoztam a Facebookhoz is, jelentősen megváltozott minden, rengeteg barátra tettem szert, akik segítettek a blogom jobbá tételében. A másik blogom jelenleg készül, Online Dobverő címen lesz megtalálható, ami egy Ashton Irwin fanfictionnek indul."

Köszönöm a válaszokat,
xo Peetagey Smile

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szepen köszönöm a kritikát! Meghallgattam a dalt, es rájöttem, hogy ismerem, csak a címet nem tudtam. :")
    Köszönöm a tanácsokat es a sok pozitívumot, jo érzéssel tolt el, hogy egy fannal van dolgom :3
    Köszönöm, hogy időt szántal rám.

    Amiatt pedig bocsánatot szeretnek kérni, hogy folyton váltogattam a fejlécet. ^^"

    Hatalmas oleles,
    Brynn Hastings :*

    VálaszTörlés