2015. október 26.

7. kritika - (Gond)terhes

Bonjour!
El sem tudom mondani mekkora idiótának érzem magam, amiért nem vettem észre, hogy Netty blogja még nem került ki! Elnézést!

Előszó
Erre a blogra véletlenül találtam rá, de istenem, hogy mennyire jól tettem, hogy rákattintottam! Az értékelés során vedd figyelembe, az utolsó rész, amit el tudtam olvasni, az az ötödik volt! Azóta felkerült a tizenegyedik rész is.

Fejléc
Netty L. Nelson készítette ezt a gyönyörűséget, aki egyben az író is. Remekül össze lett szerkesztve, sehol nincs az eredeti képből egy oda nem illő darab. Mindegyik gondosan ki van választva és el van helyezve, mégis hiányzik valami. Nem tudnám megmondani, hogy mi, egyszerűen csak idegen tőlem ez a fejléc. Jó, oké, ez hülyén hangzik, de tényleg így gondolom. Valahogy, ha rá nézek, nincs bennem az, hogy 'Te jó isten!!', szimplán egy, 'Hmm, elismerésem, tehetséges a készítője.' A bal sarokban lévő szöveg tetszik, de a jobb oldalon lévő kicsit fura. Értem én, hogy Vadmacska, egyenlő Lexie és Pokol nem más, mint Matt, de akkor is. Előtte is találkoztak már nem? Vagy csak az én logikámmal van baj...
 Értékelés: 5/5

Design
Ez viszont nekem nem tetszik; valahogy a piros és a zöld nem passzolnak egymáshoz. Az oldalsávban a betű mérete túl kicsi, és már jojózik a szemem tőle. A történetnek egy picit nagyobb teret adtam volna, nem kell, hogy olyan nagy legyen a mögötte lévő zöld űr. A szereplőknél tetszik, hogy az olvasó képzelheti el őket, nem pedig megkapjuk egy masnival átkötve, hogy márpedig így néz ki, akkor rá is gondolj olvasás közben.
Értékelés: 5/3

Történet
Az író tehetségét az is bizonyítja, hogy ugyan még csak hat bejegyzése, ebből öt fejezete van, máris három díjjal büszkélkedhet. Imádom ezt a történetet, pedig még csak most kezdődött. Netty, ahogyan azt ígérte is, egy könnyed olvasmányt hozott. És ami a legfontosabb, egyedit. Eddig ilyen történettel nem találkoztam sehol, és örülök, hogy egy igazán tehetséges írótól olvashatjuk, aki mindent kihoz belőle. A helyesírására odafigyel, és a szóismétlésekkel sincs gond, nem úgy, mint néha nálam, mi? Említettem, hogy ezt a történetet még nem olvastam sehol, talán szóról szóra ezt mondtam, de azt elfelejtettem említeni, hogy hasonlót, könyvbe már igen. Monica Murphy, Heti csajában Drewnak van szüksége Fable-re, hogy a szülei végre leszálljanak róla, és ne higgyék, hogy meleg. Aztán felszínre törnek a rejtett dolgok, és egy baromi jó sorozatot kapunk. Na részben ezért kezdtem bele azonnal a (Gond)terhesbe, mert hasonlít egy kedvencemre, és reménykedtem, hogy az író jól kiaknázza az ötlet adta lehetőségeket. Ha valaki szereti a tini történeteket, érdekes, és váratlan dolgokkal megspékelve, akkor neki való ez a történet. Na meg a romantika kedvelőknek is ajánlom, mert van egy érzésem, hogy Lexie húga, Violet -aki nem mellesleg pontosan jellemzi a mai kölyköket, és pofozni valóan neveletlen-, nem tévedett Mattel kapcsolatban, és biztosan lesz egy-két dolog közte, illetve Lexie között.
Vagy Matt és a nagypapi között, ha már olyan perverz az öreg.
Vagy Lexie és nagypapi között, ha már olyan beteg, perverz a fantáziám.
Na jó, talán meg kéne tiltani, hogy én reggel fél kettőkor írjak kritikát, mert a szokásosnál is nagyobb hülyeségek keringenek a fejemben. Sajnos az események még nem indultak be eléggé, hogy többet tudjak mondani róla... Tehát! Ha érdekel a történet, én ajánlom, kihagyhatatlan, és vicces dolgok ígérkeznek!
Értékelés: 10/10

Miért pont ez? Nem biztos, hogy ez a megfelelő választás, de valamiért folyamatosan erre a dalra tértem vissza, és végül ez lett.

De a másik választásomat is megosztom veletek:
Ha egy zenével akarnám jellemezni a történetet...
Miért pont ez? 'Good girls are bad girls that haven’t been caught!'


Interjú Netty L. Nelsonnal

Mióta írsz? Van más blogod? Ha igen, mi a címük? 
"2013-ban kezdtem el igazán foglalkozni az írással, ekkor nyitottam meg a legelső blogomat. Előtte is írtam SZJG utánzatokat, de azok csak unaloműzők voltak. Több blogom is van, az egyik az Arany Alma, ahol kritikák, cikkek, kiakadások és egyéb vicces dolgok vannak, a másik pedig a See Me Now, ami a legelső történetes blogom. Ott van még a Blueberries design is, ahol fél éve tevékenykedem."

Szeretnél ezzel később foglalkozni?
"Nem, nem szeretnék az írással foglalkozni."

Honnan jött a (Gond)terhes ötlete?  
"Ez egy elég hosszú történet, és nevetséges is, szóval a lényeget mondom csak el; imádom Zac Efron filmjeit, és fejben magam elé képzeltem a (Gond)terhest az ő főszereplésével. Először butaságnak gondoltam, és nagyon sokáig nem mondtam el senkinek az ötletemet, végül úgy voltam vele, hogy elkezdem írni, hátha valakinek tetszeni fog. És tetszett :)"

Köszönöm a válaszokat,
xo Peetagey Smile

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen, hogy időt szakítottál a blogomra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm, hogy beleegyeztél, és bocsánat, amiért csak most került ki. :)

      Törlés