2015. október 9.

Ti választottátok #1 - Kísértet-járta helyek Magyarországon

Bonjour!
Sajnos a szavazás nem volt egyértelmű, így azt a bejegyzést rakom ki, amelyikre elsőként szavaztak. Remélem elnyeri a tetszéseteket.

Előszó:
Mindig is imádtam az ilyen helyeket, és ha lehetőségem van, szívesen bemegyek körülnézni. Már ha lenne. Szóval gondoltam, miért ne? Tuti nem vagyok egyedül, akkor felkutatom az ilyeneket, és leírom nektek. Nem túl ijesztő, de a többi hely közül kiemelkedő. A rangsorolást igazából mindenki maga dönti el, én így állítottam sorba őket. Figyelem! Ha olyan a hely, akkor inkább érdekességként írom, és NE menjetek el oda! Nem viccből kerül majd oda a figyelmeztetés!

5. Fekete kastély - Ez a hely a többszöri halálesetek miatt került be a listába. Minden akkor kezdődött, amikor 1912-ben egy gulyás féltékenységből megölte a szakácsnőt, nem tudni pontosan miért, mindenesetre nagyon szerethette, ha képes volt megölni. Igen, ez szarkazmus. Két évvel később jött a második, ismeretlen okokból, de a kastély tulajdonosa 74. születésnapján végzett magával. 1928-ban egy pesti püspök, és felesége költöztek be az épületbe. Mikor a férj rajtakapta a nőt a szeretőjével, öngyilkos lett. Az özvegynek hamarosan lett is új férjjelöltje, de ő is a halált választotta, mert rájött, a menyasszony nem is szereti őt. A következő férfi, akivel összehozta a sors, egy csaló volt, de mielőtt a nő rájöhetett volna, a vagyona nagy részét elköltötte, és lelépett. Az asszony pénz hiányában egy kettős ügynöknek adta el a kastélyt, és mivel az ország, amelyiket átvert rátalált, ezért ő is öngyilkos lett otthonában. Az öt haláleset után még egy ideig üdülő volt az épület, mára viszont elhagyatott.

4. Ó-Berényi vár - Ez a történet annyira nem kísérteties, csak érdekes. 2009-ben fedezték fel, hogy szellem(ek) vannak az épületben, egy kiállítás során. Mikor a rendezvény után a fényképész megnézte a képeket, azokon olyan ember arcát látta, aki nem is volt ott, főleg nem a kamera előtt. Azóta végeznek paranormális kutatásokat a helyen, és mára már sétáló, és guggoló alakokat is felfedeztek. Nem tudom mi igaz ebből, és mi nem, én akkor győződnék meg, ha az általam készített fotókon is rajta lenne. Mindenesetre, ha valakinek van kedve, érdemes lehet meglátogatni a várat.

3. Siroki vár - Ez egy fokkal érdekesebb, legalábbis szerintem, az előző várnál. A történet szerint, miután többször gazdát cserélt, a vár Kompolti Imre tulajdonába került, halála után pedig lánya, Gizella kapta. A hölgy híres volt jégszívéről, senkibe nem szeretett bele, egészen addig, amíg hét vitéz be nem tért az akkor fogadóként működő várba. Mindegyiküknek megtetszett Gizella, egyikük iránt pedig ő is érdeklődést mutatott. Miután a férfiak elég sokat ittak, úgy gondolták, csatával döntik el, kié lesz a lány. A harc végére azonban meghalt az, akinek viszonozta érzelmeit Gizella. Ezek után leszúrta az életben maradt vitézt, és a vár tetejéről a mélybe vetette magát. Sokan mennek fel napnyugtakor a gyönyörű kilátás miatt, közölük néhányan látták már a falon sétálgató, néha leugró lányt. A figyelmeztetés erre az épületre vonatkozott, mivel a meredek domb veszélyes lehet. Ha véletlenül megijednénk valamitől, esztelenül futásnak erednénk, és baleset történhet, így ha valaki mégis bevállalja, akkor csak óvatosan!

2. Vállay-kastély - Az épület ma már kisebb fogadóként/ szállodaként üzemel, és több lakó észlelt már furcsa jelenségeket. Néhányan beszámoltak az ott tapasztalt dolgokról. Úgy tarják, éjszaka hallani lehet a padlásról leszűrődő csoszogó lépteket, a kastély minden pontjáról jönnek különös zajok. Gyakoriak a hirtelen becsapódó ajtók, amik foghatóak a huzatra, ha olyankor ki lenne nyitva ablak, de a szél akkor sem magyarázat a kivágódásukra. A legkülönösebb beszámolókba azonban beszélnek éjszaka felkapcsolódó lámpákról, és voltak, akik esküdöztek, látták a Vállay család tagjainak szellemét. Nem tudom, mennyire igaz, de egyszer biztosan megszállnék abban a kastélyban.

1. Budapesti szellemtelep - Talán furcsa, de az első helyre a főváros egy része került. A lakónegyed már akkor kísértetiesnek bizonyult, mikor elkezdték építeni. Az első hónapban kezdődtek a balesetek, és a gépek meghibásodása, ennek ellenére tovább épültek a tömbök. Persze sokan már azért elkerülték a helyet, mert a IV. kerület szellemtelepét egy temető fölé építették. Ez az éjszakai őr előtt volt a legbiztosabb; elmondása szerint alakokat látott elsuhanni maga mellett, és hangokat hallott a távolban, sokszor maga mellől, pedig senki nem állt ott. Ennek ellenére tovább építkeztek, de a lakók a beköltözés után rájöttek, a pletykák tényleg igazak. Sokszor keltek fel éjszaka hangokra, arra, hogy a tv hirtelen bekapcsol, sokszor adás nélkül, és csak a fekete-fehér szemcséket látták. Nem, nem Samara szórakozott a Körből. A lámpa is fel-le kapcsolódott, a padló pedig gyakran recsegett, mintha nem is egy új épület lenne. Mára ezek a különös jelenségek, és a pletykák már nagyjából felszívódtak, azonban néhányan állítólag még ma is észlelik ezeket.

_____

Mit gondoltok, vannak ezek között valóban létező dolgok, vagy mindegyik csak kitaláció? Ti esetleg észleltetek ilyen dolgokat? Vagy nem is hisztek a szellemekben? A válaszokat szívesen olvasom kommentben, ha pedig valamilyen ötletek van, amiről olvasni szeretnétek, csak írjátok meg!:)

xo Peetagey Smile

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése