2015. október 30.

Ti választottátok #2 - Hogyan érdemes reklámozni blogunkat?

Bonjour!
Szeretném megköszönni mindenkinek, aki szánt rám pár percet és kitöltötte a kérdőívet! ♥ A végeredményben vannak azért meglepő infók... legalábbis számomra. Este jön még egy bejegyzés, maximum holnap. ;) És majd a Ti választottátok is újra indul, ha hazaértem. Jó olvasást :*

Előszó:
Mikor megkértelek titeket, hogy válaszoljatok, megemlítettem, hogy akár megszavazzátok ezt a bejegyzést, akár nem, én szeretném megírni. Nos, ennek oka van... Néha ugyanis az az érzésem támad, hogy nem is a bejegyzések megírása a legnehezebb, sokkal inkább a blog terjesztése. Egy bloggernek fontos, hogy visszajelzést kapjon az olvasóitól -már ha vannak, én gyakran kételkedem. És nyilván nem kapunk semmi választ, vagy épp csere kérést, akármit, ha nincs az oldalnak látogatója. Szóval feltettem két kérdést, és kaptam rengeteg választ...
Az eredmény:
Hát őszinte leszek, a többség arra szavazott, amire számítottam is. A kérdésben ott volt, hogy facebookon, a cserék között, vagy máshol válogat e az olvasó, amikor történetet keres, illetve ugyan ez a három opció volt az íróknak is, lássuk akkor:
     1. Hogyan reklámozod magad?
    •  Az írónak nagyon fontos a nézettség és az olvasók visszajelzése, ezért sokat reklámozzák oldalukat. A legtöbben facebookon reklámoznak, persze ez is változó, ki eredeti, ki pedig álnéven teszi. Aztán ott vannak a blogok cseréi; rengetegen inkább sok oldalt kérnek meg rá, bízva abban, hogy az emberek figyelik azokat. De most jöjjenek  meglepő megosztási formák! A válaszadók egy része a Molyon is reklámozza magát és oldalát. Azonban akad olyan, aki inkább sok kritikát kér, vagy inkább versenyeken vesz részt, hogy felhívja magára a figyelmét. Ezek közül azonban vajon melyik a legjobb megoldás?
     2. Hogyan találsz rá a blogra?
    •  A válaszok itt is változatosak, és természetesen a facebook csoportokat részesítik előnyben. A cseréket van aki szereti, van akinek ez semmit nem mutat az illető blogjáról, így inkább hanyagolja őket. Egy kitöltő azt írta, hogy vele már olyan is előfordult, hogy kritikát kértek tőle, és megtetszett neki a történet, így azóta is olvassa. Aztán van, aki egy olvasója blogjára néz be, megtetszik neki, és nyomon követi. És olyan meglepő válaszok is érkeztek, mint hogy ask-on vagy tumblr-ön bukkannak rá a blogra. Azt hiszem, manapság már mindenhol megtalálni az oldalt, de a legtöbb válaszban a facebook csoportokat mondták, utána a cseréket és a többi csak utána áll a besorolásba! 
Remélem tetszett a bejegyzés,
xo Peetagey Smile 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése