2016. április 9.

Kihívás - 27. nap

Bonjour!
Bocsánat, hogy csak most teszem ki, de pár perce értem haza. Igyekszem holnap mind a két bejegyzést hozni, viszont még egynek sem volt időm nekiállni és ezeregy dolgom van!

Mai kihívás
A legmeglepőbb csavar egy történetben/ a legmeglepőbb befejezés.

Magyar cím: Ellenállás (Luxen 5.)
Eredeti cím: Opposition (Lux 5.)

Fülszöveg
"Katy tudja, hogy a luxenek érkezésének éjszakáján a világ megváltozott. Nem hiszi, hogy Daemon örömmel fogadja a saját fajtáját, hiszen a luxenek azzal fenyegetőznek, hogy minden embert és hibridet kiiktatnak a földön. Azonban a jó és a rossz közötti választóvonal elmosódott, a szerelem pedig könnyen a végzetévé – mindannyiuk végzetévé válhat.
Daemon mindent megtesz, hogy megmentse, akit szeret – akkor is, ha ez egyenlő az árulással.
Egy valószínűtlen ellenséggel kell társulniuk, hogy esélyük legyen túlélni az inváziót…"

Magyar cím: A múlt árnyai (Démoni érintés 1.)

Fülszöveg
"A Nap fénye elhalványult,
a Földre örök sötétség borult,
a korábban mítosznak hitt démonok pedig előbújtak rejtekhelyeikről.
Minden vámpírok atyja, Véreskezű Casimir irányításával a vérszívók átvették az uralmat a világunk felett. Az emberek többségére azonnali halál várt, akik életben maradtak, azok vagy a vámpírokat szolgálják, vagy űzött vadként élnek a csatornákban.
Az emberi lázadók vezetője őrült tervet eszelt ki. Hogy megmentse a világot, hosszú évek munkája során feltalált egy időgépet. A küldetés célja: visszautazni a középkorba, felkutatni Véreskezű Casimirt, mielőtt vámpírrá változott volna, és még emberként végezni vele.
A végzetnek köszönhetően Katherine Glanville lesz a szerencsétlen kiválasztott. Visszaküldik őt a múltba, ahol férfiruhája és furcsa viselkedése miatt azonnal el is könyvelik boszorkánynak. Csak a véletlenen múlik, hogy megmenekül végül, mivel összekeverik Casimir úrfi sosem látott unokahúgával, Roderica Galahaddel.
A feladat végrehajtása innentől egyszerűnek tűnik, csak kettesben kell maradnia a férfival, hogy egy óvatlan pillanatban megölhesse. De mi van, ha az emberi Casimir kedves, önfeláldozó és jó lélek? Ha a valódi gonosz egy az egyházon belül működő szekta, a Vérző Rózsa Rend? Vagy ez csak a látszat? Katherine-nek rá kell jönnie, hogy egy ember életét elvenni még a jövő ismeretében sem olyan egyszerű, mint azt gondolta…
Izgalom, fordulatok, titkok és szerelem… A démon érintése téged is megborzongat!"

Miért?
Oké, itt két könyv közül is tudok választani, és akik spoiler mentesen szeretnék, azok csak a fülszöveg olvassák el. Akik viszont belekezdenek, előtte még lenne egy dolog. Vigyázzatok, mert elég nagy dolgokat mondok el, amik tönkretehetik az izgalmas pillanatokat! 
Spoiler - Luxen sorozat
Ez a kötet mindegyik pontra igaz; meglepő a csavar és a befejezés is! Az egész történetben azt sulykolja beléd az író a szereplőkön keresztül, hogy az arumok gonoszak, a luxenek jók. Aztán ott van a 4.5, amiben megszeretsz néhány arumot, utána pedig jön az Ellenállás. Enyhén szólva leesett az állam, amikor kiderül, hogy a rosszfiúk igazából a luxenek és világuralmat akarnak. Az, hogy így manipulálták a társaikat és azért tiltották az emberek iránti kötődést, mert az meggátolja azt az undorító kapcsolatot, egyszerűen borzalmas. Aztán ott van az a része, amikor kiderül, hogy Kelly is az áldozatuk lett. Legszívesebben falhoz vágtam volna a telefont, a sírással küszködve és azt üvöltöttem volna, miért? Mi az istenért kellett kinyírni? Miért ilyen módon? Miért nem lehetett egy utolsó találkozást beiktatni előtte a lányával, hogy tudja, igenis él és szereti őt? Teljesen padlóra tudja küldeni az embert, ami hátborzongató, mégis imádom, ha egy író képes ilyenre. Kétségtelenül ez az a könyv, aminek újraírnám a végét, illetve nagyon kíváncsi vagyok a pusztítás utáni időre. Az is meglepő volt, hogy az arumok segítettek a kis csapatnak, az ő életükre is kíváncsi lennék, de sajnos nincs folytatás!
Spoiler - Démoni érintés trilógia
A legnagyobb csavar itt a múltban, az első kötetben játszódik. Mindenki azt hiszi, hogy Véreskezű Casimir egyenlő azzal a Casimirral, akihez Katie visszamegy a múltba. Aztán jön a nagy pofon, amikor kiderül, hogy a legjobb barátja az, aki szintén időutazó lett emiatt. A legfurcsább mégis az, hogy Hale a kicseszett fia, mert teherbe ejteti Hale és te jó isten, ez a trilógia tele van csavarokkal! Ráadásul az apja is Ő lesz, akinek nem mondom ki a nevét, hogy legalább ennyit izguljatok :$ Persze sok mindenre fény derül, hogyan lehet minden úgy, ahogy de aw :3 Megéri elolvasni!

Mindenképp ajánlom, 
xo Peetagey Smile

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése