2016. április 2.

Kihívás - 20. nap

Bonjour!
Basszus, baromi gyorsan elértünk a 20. napig, pedig még csak most kezdtem a kihívást. :d Ma jön a következő kritika!

Mai kihívás
Kedvenc romantikus könyved.


Magyar cím: Angyalok bukása (Angelfall 1.)
Eredeti cím: Angelfall (Penryn & the End of Days 1.)

Fülszöveg
"Hat hete már, hogy az apokalipszis angyalai alászálltak, és elpusztították a modern világot. Nappal az utcai bandáké a hatalom, de az éjszakákat a rettegés és a babona uralja. Mikor az angyalsereg harcosai tovaszállva magukkal ragadnak egy gyámoltalan kislányt, annak tizenhét éves nővére, Penryn, mindenre elszánja magát, hogy visszaszerezze a húgát.
Mindenre. Ha kell, akár arra is hajlandó, hogy alkut kössön egy ellenséges angyallal.
Rafi félelmetes harcos, de most legyőzötten, szárnyaitól megfosztva, félholtan hever a földön. Korszakokon átívelő háborúkban vívott győztes csatákat, most pedig egy éhezéstől legyengült tinilány menti meg az életét.
Miközben átvágnak a sötétségbe és káoszba merült Észak-Kalifornián, csak egymásra támaszkodhatnak a túlélés érdekében. Kénytelenek együtt megtenni az utat, hogy eljussanak San Franciscóba, az angyalok fészkébe, ahol Penryn mindent kockára tesz, hogy megmentse a húgát, az angyal pedig kénytelen legnagyobb ellenségei könyörületességére bízni magát, hogy újra a régi lehessen."

Magyar cím: Túlélők világa (Angelfall 2.)
Eredeti cím: World After (Penryn & the End of Days 2.)

Fülszöveg
"Az angyalok dúlásának túlélői igyekeznek összefogni mindazt, ami megmaradt a régi világból.
Mikor egy csapatnyi ember szörnyetegnek véli és foglyul ejti Paige-et, Penryn húgát, a dolog elfajul és vérfürdőbe torkollik. Paige eltűnik. Az emberek halálra rémülnek. Anyja szíve majd megszakad.
Penryn keresztülautózik San Franciscón, a testvérét keresve. De miért olyan üresek az utcák? Hová tűntek az emberek? Kutatás közben belebotlik az angyalok titkos tervébe, kezdi megérteni, hogy mi mozgatja őket, és teljes szörnyűségükben felsejlenek előtte rettenetes szándékaik.
Rafi eközben a szárnyait igyekszik visszaszerezni. Azok nélkül nem térhet vissza az angyalok közé, nem foglalhatja el az őt megillető helyet az élükön. Ha választania kell, hogy visszaszerzi a szárnyait vagy megmenti Penryn életét, vajon hogyan fog dönteni?
Penryn és Rafi ismét együtt. Tudd meg, mi táplálja izzó érzelmeiket!"

Miért?
Jaj, te jó isten, annyi mindent fel tudnék sorolni! Először Jennifertől akartam a Luxen sorozatot, de azt már ismeritek, így egy másik nagy kedvencemet említeném meg. Szögezzük le: én utálom az angyalos történeteket, eddig egy van, amit elviselek, és tetszik, ezt pedig egyszerűen imádom! Mikor kölcsön kaptam barátnőmtől -igen, rengeteg jó könyvet vágtak hozzám, hál' istennek!-, félve kezdtem neki, aztán nagyot koppantam, mire a végére értem. Rafi a tipikus tapló főszereplő, akit mégis meg lehet szeretni. Azonban a szárnyai elvesztése kiszolgáltatottá, emberivé teszi, Penryn pedig harcra kész húgáért. Így hát összefognak, az útjuk során pedig rengetegszer akadnak ki, mégis néha poénkodnak, de legfőképpen túlélnek. Aztán mikor már kezdenek érezni egymás iránt valamit, jön a nagy bumm, a fordulat, amire tényleg senki nem számít. A kapcsolatuk széthullik, az érzéseket pedig végleg elnyomják magukban, és komolyan mondom, az egyik legkínzóbb függővéget nyomja a képetekbe Susan. A második rész pedig... hűha! Napokig csorgattam a nyálam Rafi után, nem is érdekelt, hogy itt is izgalmasan ér véget a történet. Engem, na meg rengeteg olvasót, inkább a cselekmény nyűgözött le. Az előző kötet vége után a szereplőink finoman szólva eltávolodnak, így Penryn kénytelen egyedül útra kelni, de ezt most nem részletezem. Rátérnék arra a bizonyos pontra, amikor a szereplőink újra találkoznak -istenem, olyan fantasztikus, hiper-szuper, imádnivaló, mégis hülyeség volt, amit Penryn csinált azért a srácért!-, aztán harcolnak, és boldogok és Tündérmackó is meglepetést okoz, és igen, az egy kard, és igen, elég gáz, hogy egy arkangyalkard ilyen nevet kap, és igen, most annyira belejöttem ebbe a hosszú mondatba, meg az 'és' ezerszeres leírásába, és nem tudom folytatni! Szóval. Nagyon ajánlom, akkor is, ha eleged van az angyalokból, mert ez a történet levesz a lábadról, padlóra küld, felemel a mennyekig, egyszerűen mindent megtesz veled; csodálatos!

Mindenképp ajánlom,
xo Peetagey Smile

5 megjegyzés:

  1. Ezt a bejegyzést úgy olvastam végig, hogy már az első fülszövegnél eldöntöttem, el fogom olvasni!
    Igen, sok posztapokaliptikus könyvet olvastam már, igen, mikor olvastam, hogy "Rafi" először egy turcsi orrú kismalacra asszociáltam és igen, az én szívcskémben van már egy szárnyas lényecske (Rephaim, a hollómás) és igen, lehet azért jön be most ennyire ez az angyalos téma, mert a kedvenc férfi karakternél kicsit tanakodtam, vajon ne Rephaim-t tegyem-e meg, szóval úgymond benne vagyok a témában, és igen, sokban hozzátett az is, hogy kitértél a Miért?-ben kicsit a lány jellemére - mit meg nem tesz, és igen, azért ilyen hosszú ez a mondat, hogy leelőzzelek a hosszú mondat és/vagy és párbajban, és nem számoltam utána, de azt hiszem sikerült is ez. (És ide most nagyon ide kivánkozik az a mondat, hogy Fel a kezekkel, aki elkezdte megszámolni mindkettőnk és-einek számát XD)
    Plusz sose veszek borító után könyvet, de ezek iszonyat jól néznek ki! *.* (Nagyon utálom, hogy a hosszabb sorozatoknál rendre van stílusváltás a borítók terén. Szegény Sas-sorozatom a maga tizenhárom kötete alatt már legalább hármat megért :"( )
    Oh, és Boldog 20. napot! :3
    A te elmaradhatatlan és hűséges, Zsazsid :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óóó, nagyon helyes, hogy elolvasod! *.*
      Az biztos, hogy legyőztél :"D Szerintem nem volt olyan ember :"D Igen, ez engem is megfogott, de legjobban az Üvegtrón és az Anna sorozatok borítói! *.*
      Jézusom, az nem semmi :o
      Köszönöm <3
      Az bizony <3 :3

      Törlés
    2. Az Üvegtrónra rá tudtam nézni - meg egyébként is ismerem, olvastam az első kötetét -, de abból a rengeteg Annából, melyikre gondoltál?
      Megvallom, nekem az Anna, az Anne Shirley a Zöld oromból ^.^"

      Törlés
    3. A többit is érdemes elolvasni :3
      Jaj, nem az, hanem a Vérbe öltözött Anna és a Rémálmok lánya főszereplője:D

      Törlés
    4. Áh, amúgy gondolhattam volna XD

      Törlés