2016. április 4.

Kihívás - 22. nap

Bonjour!
Hosszú bejegyzés lett ugyan, de sikerült időben végeznem vele:D Köszönöm a 12.441 oldalmegjelenítést és a 22 feliratkozót! ♥

Mai kihívás
A kedvenced a birtokodban lévő könyvek közül.

Magyar cím: Üvegtrón (Üvegtrón 1.)
Eredeti cím: Throne of Glass (Throne of Glass1.)

Fülszöveg
"Az ismert világ leghíresebb orgyilkosa. Celaena Sardothien gyönyörű és halálos. A sors nagy dolgokat tartogat a lenyűgöző, ifjú nő számára.
Távolvég sötét, nyomorúsággal teli sóbányáinak mélyén egy megviselt,tizennyolc éves lány robotol a rabszolgák között. Életfogytiglanig tartó kényszermunkára ítélték. Hiába képezték ki a földrész legjobb orgyilkosai. Hiába lett a halálos mesterség leghíresebb művésze. Elkövetett egy végzetes hibát. Elfogták.
A kegyetlen börtönbe egy napon különös látogató érkezik. Az ifjú és felettébb jóképű Westfall kapitány meglepő ajánlatot tesz a rettegett orgyilkosnak. Szabad lehet, ha előtte végrehajt egy hihetetlenül vakmerő és elképesztően nehéz feladatot. Az ország koronahercege bajnokot akar küldeni az apja halálos versenyére. Csatasorba állnak a birodalom legtehetségesebb tolvajai és legkönyörtelenebb harcosai. A küzdelem tétje az életben maradás. Ha győz, Celaena visszanyeri a szabadságát. Függetlenül attól, hogy képes lesz-e megnyerni a kegyetlen versengést, megrázó felfedezés vár az ifjú hölgyre. Már csupán az a nagy kérdés, hogy meglágyulhat-e egy orgyilkos kőszíve."

Magyar cím: Éjkorona (Üvegtrón 2.)
Eredeti cím: Crown of Midnight (Throne of Glass 2.)

Fülszöveg
"Celaena könyörtelen küzdelemben legyőzte ellenfeleit és a király bajnoka lett. Ezentúl a király ellenségeit kell elpusztítania, akik kegyetlen uralmának akarnak véget vetni. A lány azonban ahelyett, hogy eltenné őket láb alól, figyelmezteti őket és ezzel segít nekik. Szörnyű titkát eleinte még Chaolnak sem meri bevallani, akihez akarata ellenére egyre inkább vonzódik. Mennyire bízhat meg benne? Végül is Chaol a királyi testőrség kapitánya. A szívére vagy az eszére hallgasson?"

Magyar cím: A tűz örököse (Üvegtrón 3.)
Eredeti cím: Heir of Fire (Throne of Glass 3.)

Fülszöveg
"„Nincs szükséged fegyverre, ha te magad is fegyvernek születtél. Azt kívánom, hogy az legyél, akinek születtél. Királynő.”
A bűntudattól és haragtól gyötört Celaena képtelen lenne Adarlan királyáért egy csepp vért is kiontani. Nincs más választása, fel kell vennie ellene a harcot…
A Tündérkirálynő talán segít neki elpusztítani a királyt, de ennek ára van. Celaena egyszerre küzd sötét emlékeivel, és a szíve is majd' megszakad egy kilátástalan szerelem miatt. Tudja-e így teljesíteni az alku ráeső részét, és képes lesz-e az egykor erős és hatalmas terraseni királyság élére állni? Talál-e segítőtársakat?"
Magyar cím: Az orgyilkos pengéje (Üvegtrón 0.1-0.5)
Eredeti cím: The Assassin's Blade (Throne of Glass 0.1-0.5)

Fülszöveg
"Celaena Adarlan legfélelmetesebb orgyilkosa.
Az orgyilkosok törvényei szerint teljes engedelmességgel tartozik mesterének, de ő senkire sem hallgat, és csak társában, Samben bízik.
Celaena öt kockázatos küldetésre indul távoli szigetekre és ellenséges sivatagokba, ahol a rabszolgák felszabadításáért küzd, és egyben elégtételt akar venni a kegyetlen királyon. Ám eközben megszegi mestere, Arobynn parancsait, egy ilyen árulásért pedig elképzelhetetlenül súlyos büntetés jár…"

Miért?
Nem véletlenül került az előzménysorozat a legvégére. Ha valaki belekezd a történetbe, akkor utoljára ezt olvassa el, vagy a második után, így sokkal élvezetesebb és nem derülnek ki túl korán az információk. Igazság szerint kicsit csaltam, mert az Üvegtrón csak pdfbe van meg, viszont ezt mindenképp be szerettem volna mutatni, a könyvespolcomon lévő könyvekből pedig szinte már az összes kedvencemet ismeritek. Amikor kölcsönkaptam az Üvegtrónt, lenyűgözött a borítója, a fülszövege, a címe pedig felkeltette az érdeklődésemet. Azonnal nekiálltam, és egyszerűen nem találtam a szavakat, amikor befejeztem. Iszonyatosan hálás voltam a barátnőmnek, de leginkább Sarahnak, amiért valami újat mutatott nekem. Sosem olvastam még orgyilkosról, vagy épp olyan sztorit, amiben volt egy uralkodó, főleg nem a kettőt egyben. A sorozat valami újat ad, és itt most nem a cselekményre gondolok. A karakterek mesterien vannak megalkotva, és komolyan, még a gonosz csajokat is szereti az olvasó, illetve belezúg a rosszfiúkba! Nála nincs elvarratlan szál, mindig kiderül minden, csak épp a maga idejében. Lenyűgöző, hogy mit alkotott az írónő; a történet haladtával pedig nem éreztem, hogy rosszabb lenne a szint, tartotta, sőt, mindig fokozta! Bocsánat, ha össze-vissza beszélek, de ezt váltja ki belőlem a sztori. Imádom, nincs mit ragozni ezen!

Mindenképp ajánlom, 
xo Peetagey Smile

4 megjegyzés:

  1. Nah, szinte egyszerre lettünk készen ^.^" ... és én is épp megemlítettem a bejegyzésemben, hogy szinte az összes kedvencemet bemutattam már, csak annyi a különbség, hogy én a 20. nap környékén kezdtem nagyon agyalni, hogy mi nem volt még, (ami romantikus és kedvenc XD ), míg te kitartottál a 22.-ig :3
    /Azért pár szót a mai könyvedhez:
    - Igen, igen, megértem, miért ezt választottad! Magyarázata csaláska miatt pedig elfogadva ^.^

    Zsazsi :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Haha, tuti így van megszabva:DD Pedig annyi jó könyv van még, csak nincs rá kategória:/ :D

      Törlés
    2. Én azt találtam ki, hogy a +31. napon, amolyan búnuszt tartok (ha kell), miután röviden bemutattam az első könyvet, amit olvastam ^.^ <- már amúgy is sok helyen átszabtam a kihívást a saját kedvemre XD

      Törlés
    3. Nem is rossz ötlet, lehet, hogy én is felsorolok pár könyvet, csak épp ajánlás nélkül :3

      Törlés