2016. április 10.

Kihívás - 28. nap

Bonjour!
Ma nagyon sok mindent kell csinálnom, szóval pörgök ezerrel és igyekszem végezni mindennel. Kezdetnek itt is lenne a Kihívás!

Mai kihívás
Kedvenc könyvcímed.

Magyar cím: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik (Calderon 1.)

Fülszöveg
"Calderon kapitány nem mindennapi férfi. Egy jóképű, ifjú főnemes, aki eldobta a rangját egy lányért. Csakhogy a lány meghalt, így Calderon öngyilkos akar lenni. Úriember nem temetkezik hitelbe. Calderon másodkapitányi állást szeretne egy űrhajón, hogy egy kényelmes urnára gyűjtsön, de döbbenetére a kapitányi munkakört kapja meg. Vajon miért sóz rá a Flotta egy hatalmas űrcirkálót, amit nem tud vezetni? Milyen Játszma folyik körülötte? Mit kavarnak a nemesek a háttérben? És mit kezdjen Tainával, a csinos japán kadétlánnyal, akiből árad a narancsillat? És aki a parfüm per légköbméter arányt is képes kivizsgálásra felterjeszteni? Taina szamuráj családok leszármazottja, és ugyanúgy űzi a Játékot, vagyis más manipulálását, mint Calderon. Bármit megtenne, hogy az űrben maradhasson, hiszen odahaza nagyapja már férjet keres számára. A lány útmutatást kér az Ősanyáktól, de a jóskövek veszélyre és halálra figyelmeztetik. Mire rájönnek, mi folyik a háttérben, csak önmagukra számíthatnak, és a kettejük között kialakult érzékeny kötelékre. Vajon elég jó játékosok, hogy szavak nélkül is megértsék egymást? És Taina elég ügyes ahhoz, hogy a kapitányt rávegye a túlélésre?"

Magyar cím: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál (Calderon 2.)

Fülszöveg
"Calderon kapitány élete pokol: a sajtó árulónak hiszi, a nemesi körök megvetik, ráadásul még az űrhajón is próbára teszi türelmét a nőkből álló legénység. Calderon el akar jutni a hadgyakorlatra, nehogy merényletet kövessenek el a császár ellen, de áldásos tevékenységének hála a Ferrero Ház a bukás szélén táncol.
Ami a legbosszantóbb, Taina körül is felbukkan egy jóképű, szőke szamuráj.
Calderon kénytelen cselekedni, bár nem épp úgy, ahogy mások várják…
Taina élete is kemény. A nagyapja férjjelölteket válogat, ám a lány megsejti, hogy a szamurájokat nem a keze érdekli, hanem egy érthetetlen politikai játszma.
Kicsoda ő? Miért irtották ki a család Tivesgei-ágát?
Barátja vagy gyilkosa a szamuráj, aki a nyomában jár?
Taina csak két dolgot szeretne: nyugalmat és Calderont.
A fiatal főnemes és a makacs japán lány összefog a Birodalom megmentéséért. Azonban most Sexert báró az ellenség, aki mindenkinél ügyesebben űzi a Játékot.
Vajon sikerül megvédeni a császárt a merénylőktől? És önmagukat a császártól?
De legfőképpen, ki kerül ki győztesen abból a harcból, ahol a szerelmi ötszög tagjai rajtuk kívül egy nemes hölgy, egy szamuráj és egy élő kard?"

Magyar cím: Apa, randizhatok egy lovaggal?

Fülszöveg
"Mia Anne tizenhat éves, és nem túl lelkesen Pestre költözik apja munkája miatt.
Egyik éjjel azonban különös fantasy világgal álmodik, ahol ő egy mágus, és onnan kezdve álmában egy helyes, pimasz lovagot bosszant.
Bele lehet zúgni valaki állába?
Kósza csavargó kölyökből lett lovag, semmi kedve egy lányba beleszeretni, és feladni a nehezen kiküzdött életét. Ám nyugtalanítja a szemtelen varázslólány, túl sokszor kalandoznak felé a gondolatai.
Legszívesebben sose látná őt viszont, de a lány hatalmas veszélyben van,
két világ akarja holtan látni.
Mitől férfi a férfi, és lovag a lovag?
Amon, az apa, világhírű agykutató zseni, ám nincsenek érzelmei, és a gyereknevelést is könyvekből oldja meg. Budapestre rendelik, Közép-Európa legnagyobb titkos laborjába, a négyes metró alá, ahol a katonaság kétségbeesetten próbálja megakadályozni a két világ között lévő mágikus Fal átszakítását.
De ki lehet az ellenség? Mi erősebb, a mágia vagy a tudomány?"

Miért?
Kevés olyan kedvenc íróm van, aki magyar, de On Sai is ide tartozik. Imádom, hogy a címei és a történetei mindig egyediek, élvezhetőek. Nem gondoltam volna, hogy az űrben játszódó történetek közül bármelyiket is szeretni fogom, de ezzel a történettel megnyert magának az író! Fantasztikus az egész cselekmény, a vége pedig valami fenomenális az elsőnek! Hihetetlen, hogy Calderon meddig képes elmenni, csak azért, mert meg akar menteni mindenkit. Közte és Taina között különleges kapcsolat alakul ki, ami a második részben bontakozik ki inkább. Abban a kötetben is meglepő események jönnek, amikor inkább magát kell kimentenie a bajból, semmint a legénységet. Nem akarok sokat mondani, inkább olvassátok el, nagyon is megéri!
És akkor gyorsan pár szót a másik könyvről. A címét ennek is imádom, bár sajnos még nem volt szerencsém olvasni. A története nagyon jónak ígérkezik, kíváncsi vagyok már rá!

Mindenképp ajánlom, 
xo Peetagey Smile

4 megjegyzés:

  1. Szóval ezek azok az aranypöttyös könyvek, amiket mégis elolvastál? :3
    /Mindhárom felkerült a listára, a Calderont már néztem is, de sajnos nincs még bent a könyvtárban :'( Következő lépés, hogy barátnőknél érdeklődöm, hátha XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ühüm, bár igazából csak akkor tudtam meg, amikor megláttam most a borítóját :"D
      Uuu, hamar próbáld megszerezni, mert nagyon jók! *.*

      Törlés
    2. Amúgy hasonlóképp voltam a Napernyőssel. Mikor előkerült, hogy miről írjak, akkor láttam csak meg, hogy egyáltalán pöttyös könyv XD

      Törlés
    3. Ezeket amúgy annyira bírom :D

      Törlés