2016. április 12.

Kihívás - 30. nap

Bonjour!
Meg is hoztam a következő kihívást, amivel elérkeztünk az utolsó előtti ilyen bejegyzéshez! :0

Mai kihívás
Minden idők kedvenc könyve.

Magyar cím:  A hercegnő (Pokoli Szerkezetek 3.)
Eredeti cím: Clockwork Princess (The Infernal Devices 3.)

Fülszöveg
"Tessa Graynek boldognak kellene lennie – hiszen minden menyasszony boldog, nem? Csakhogy miközben az esküvőjére készül, egyre több árny vetül a londoni Intézet árnyvadászaira. Új démon bukkan fel, akit vér és titkok fűznek ***hez; ahhoz a férfihoz, aki könyörtelen automatonjai, a pokoli szerkezetek segítségével az árnyvadászok elpusztítására törekszik. ***nek már csak egyetlen dologra van szüksége, hogy megvalósítsa a tervét.
Tessára.
Charlotte Branwell, az Intézet vezetője elkeseredetten igyekszik felkutatni ***t, mielőtt a férfi lecsap. Jem és Will, a két Tessa szívéért versengő fiú mindent megtenne, hogy megmentsék a lányt. Mert bár Jem eljegyezte a lányt, Will még mindig szerelmes belé.
Egy haldokló árnyvadász utolsó szavai elvezethetik Tessát és a barátait ***hez, de a kis csapat egyedül nem veheti fel a harcot, a nagy hatalmú konzul pedig kételkedik a veszély valódiságában. A szövetségeseik által cserben hagyott árnyvadászok csapdában találják magukat, amikor *** ráteszi a kezét a Jemet életben tartó orvosságra. Miközben legjobb barátja a halál kapujában van, Willnek mindent kockára kell tennie, hogy megmentse a lányt, akit mind a ketten szeretnek.
Hogy időt nyerjenek Will számára, Magnus Bane, a boszorkánymester és Henry Blackwell megalkotnak egy eszközt, ami segíthet *** legyőzésében.
Miközben a többiek Tessa és az árnyvadászok jövőjének megmentésén munkálkodnak, a lány ráébred, hogy valódi természete példátlan hatalmat biztosít neki, így valójában egyedül ő húzhatja ki saját magát a csávából. De mit tehet egy magányos lány egy hadsereg ellen, még ha angyalok erejét is állíthatja csatasorba?"

Miért?
A gonosz nevét kicsillagoztam, egy nagyon egyszerű okból. Az első rész úgy adja át a legnagyobb élményt, hogy nem tudod, mégis kicsoda a tettes. Így a második fülszövegét se olvassátok el, mert elvennétek magatoktól a még nagyobb izgalmat! Az összes kötetet imádom, de ez nyújtotta a legtöbb választ, fájdalmat, gyönyört és boldogságot. Rengeteget lehet rajta nevetni, az érzékenyebbek sírni, bár mindegyik részre igaz ez a kettő. Egyszerűen imádom Tessát, az egyik kedvenc karakterem. Főleg a végén derül ki, mennyire önzetlen, mennyire szereti a barátait, új családját. A többi szereplőt is nagyon jól kitalálta az író, mindenkinek megvan a maga szerepe, és még ha gerinctelen, akkor sem tudtam sokszor haragudni rájuk. A történetre nem is próbálok meg kitérni, annyi összefüggés, titok van benne, ráadásul összekapcsolódva, hogy hülye lennék bármelyiket is elmondani nektek! Kárpótlásul azonban egy jelenetet kaptok belőle:
"- Ez rengeteg vér - szólt Tessa, és közelebb lépett. - Ugye nem mind a tiéd? (...)
 - Nem... Az övéké... (...)
 - Az övéké? Kiké? (...)  Apa megsérült? - Gideon egy lépéssel az öccse előtt állt meg. - És te?
 - Apa... - hebegte Gabriel. - Apa féreg. (...)
- Örömmel állapítom meg, hogy végre egyezik a véleményünk, Gabriel, de azért meglehetősen szokatlan módját választottad, hogy ezt bejelentsd. 
Gideon neheztelő pillantást vetett Willre, majd az öccséhez fordult. - Ezt meg hogy érted, Gabriel? Mit csinált apa?
Gabriel megrázta a fejét. - Apa féreg — ismételte színtelen hangon.
 - Tudom. Befeketítette a Lightwood nevet, és mind a kettőnknek hazudott. Szégyent hozott anyánkra, és felelős a haláláért. De nem kell nekünk is olyanná válnunk, mint ő.
Gabriel elhúzódott a bátyjától, és hirtelen dühödt vicsorra húzta a száját. - Nem figyelsz rám - mondta. - Féreggé változott. Féreggé. Egy rohadt nagy kígyószerű izévé."

Mindenképp ajánlom, 
xo Peetagey Smile

2 megjegyzés:

  1. Hihetetlennek tűnik, hogy már egy teljes hónap eltelt. Olyan mindennapossá vált, hogy olvasom az újabb "könyvajánlód", majd elkészítem a magamét is. Fura lesz, ha véget ér :|
    /Az idézet pedig nagyon jó XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, baromi gyorsan telik az idő, bár azt hiszem, kicsit lazítunk is utána, mert nem kell folyton minden nap géphez pattani, még akkor is, ha nincs idő :/
      Ugye?? 😍😍 és még annyi van :3

      Törlés