2016. április 13.

Kihívás - 31. nap

Bonjour!
El is érkeztünk az utolsó bejegyzéshez, és bár akartam egy extrát, aminek ötletét Zsazsi adta, inkább meghagyom neki!:D

Mai kihívás
A legelső könyv, amit elolvastál.

Magyar cím: Alkonyat (Twilight Saga 1.)
Eredeti cím: Twilight (Twilight Saga 1.)

Fülszöveg
"Mersz szeretni? Az életed árán is? Forks fölött mindig felhős az ég. Bella Swan, az érzékeny, zárkózott lány afféle önkéntes száműzetésre ítéli magát, amikor ide költözik apjához. Bella alapjáraton is mágnesként vonzza a bajt, ezúttal azonban nem csak a „mindennapi” csetlések-botlások fenyegetik. Hanem Ő… Ő, akinek aranyszín szeme van, titokzatos, szeszélyes, kiszámíthatatlan, félelmet keltő és biztonságot sugárzó. Ő, akit Edwardnak hívnak, mint valami ódivatú regény hősét. Ő, aki megmenti az életét. Ő, aki mégis a legnagyobb veszélyt jelenti Bella számára. Az indián rezervátumban furcsa, félelmetes mesék keringenek. És egy nap a legenda megelevenedik…"

Miért?
Igen, tudom, most jön a sok hátrahőkölés, hogyan is tudtam ezt elolvasni. Nos, elárulok egy titkot, amit az olvasók többsége tudhat már: az Alkonyat nem szar. A film borzalmas, szörnyű, a színészek között kevés tehetséges van, azonban a történettel semmi baj. Sokan utálják ezt a sztorit, pedig az eredeti mű, a könyv tényleg jó. Szerintem Stephenie jó író, a Bree Tanner rövid második életét is szeretem tőle, mást pedig nem is olvastam. Nem fogok senkit győzködni, mert ebben az előítéletes világban úgyis sokszor elnyomja a saját véleményt közé... Mindenesetre én amondó vagyok, adjatok neki egy újabb esélyt, amikor a szereplőket és a cselekményt úgy képzelitek el, ahogyan le van írva, miközben elfelejtitek a filmet. Sokkal jobb úgy!

Mindenképp ajánlom, 
xo Peetagey Smile

2 megjegyzés:

  1. Nem mondom, meglepett a mai könyv... nem is azért, mert Fúj, Twilight! - életérzésem lenne, hanem mert valami gyerekkönyvre számítottam, mint első olvasmány ^.^"
    /Amúgy még nem olvastam, és a filmeket... háááát... az elsőt leerőszakolták a torkomon, a többit nem sikerült XD Képtelen vagyok életképtelen szereplők szerencsétlenkedéseit figyelni. Ez a tulajdonságom sok Hollywood-i filmélménytől megfoszt XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uu,nem, utáltam olvasni, Stephenie szeretette meg velem :3
      Pedig amúgy tök jó *.*

      Törlés