2016. március 29.

Kihívás - 16. nap

Bonjour!
Ismét egy nagyon várt bejegyzés, és el kell mondanom, milyen hálás vagyok a rengeteg oldalmegjelenítésért és a feliratkozókért; imádlak titeket! ♥

Mai kihívás
Kedvenc női szereplőd.


Név: Celaena Shardothien
Amiben szerepel: Üvegtrón sorozat
Megalkotója: Sarah J. Maas

-
Név: Saba
Amiben szerepel: Vérvörös út kötetek
Megalkotója: Moira Young

Név: Tessa Gray
Amiben szerepel: Pokoli Szerkezet trilógia, illetve Történetek az Árnyvadász Akadémiáról sorozat
Megalkotója: Cassandara Clare

Miért?
Sajnos most sem tudtam egyet választani. Annyi karaktert imádok, mindegyik író tud valamit, amivel megfoghat, mégis őket szeretem a legjobban. Celaena egy orgyilkos, aki gyerekként arra ébredt, hogy a szüleit éjjel megölték, ő pedig a vérükben fekszik. Azért is szeretem Sarah J. Maast, mert ilyen kis előzmények kifejtésével érteti meg, hogyan is válhatott a főszereplőnk olyanná, amilyen. Az első kötetben érzéketlen, csak magával törődik, amire pontosan nem is tudjuk az okot. Aztán kezd megnyílni lelkileg mindkét férfinak, az olvasók pedig megtudnak minden mocskos kis dolgot az életéből. A részek haladtával Celaena személyisége fejlődik, a tetteinek egyre komolyabb következményei lesznek. A második kötet végén pedig rájövünk, a karakter nem is az, aki. Oké, elég ködös ez a fogalmazás, de azt akarom, hogy meglepetés legyen nektek, ha elolvassátok. Még nem volt szerencsém belekezdeni a harmadik részbe, de biztos vagyok benne, hogy Celaena karaktere elég nagy változáson megy majd át. Még nem említettem az előzményét ennek a sorozatnak, amiben megtudjuk, pontosan mi is történt a múltban, hogy jutott el a főszereplőnk a rabszolgatáborba. Baromi jól, illetve cselekmény szempontjából szörnyű, tragikus kötet, öt kis összefüggő történettel, amiben teljes mértékben megérti az olvasó, miért lett Celaena ilyen erős, kemény lány. És ha elfogadtok egy tanácsot, utólag olvassátok el ezt. Az írónő is csak később írta meg, nem véletlenül. Tartalmaz olyan információkat, amik hatásosabban jönnek át, ha az első résztől kezdjük. De a ti döntésetek!
Folytatnám akkor Sabaval. A világ elég különleges, szinte nincs is életük a karaktereknek, mivel csak maguk vannak, alig jutnak el valahova a Homokvidéken. A fülszövegből is kiderül, hogy elrabolják az ikertesóját, szóval nyugodtan leírom. Lugh eltűnésével Saba kétségbeesik, minél előbb vissza akarja kapni. Itt megmutatkozik, milyen ragaszkodó, csak vele érzi teljesnek magát, illetve a húga, Emmi iránti nemtörődömségét. Bár Moira sokszor használ tőmondatot, egy idő után hozzá lehet szokni, és valahogy odaillőnek tűnik. Emellett, azonban nagyon jól adja át az érzelmeket, egyszerűen imádtam azt a változást, ami lezajlott rövid idő alatt. Ike-ot nem említettem a kedvenc fiú karakternél, sem Jackket, pedig mindketten megérdemelnék. Fantasztikus szereplők, majd olvasás közbe rájöttök. Na de vissza Sabara. Nem szeretném elmondani a történetet, olvassátok el, de készüljetek fel, tele van fordulatokkal, néha pedig legszívesebben ordítanál, hogy Moira miért így alakította a történetet. 
Tessa örök kedvenc marad, ez már biztos. Annyira bele tudja élni magát az ember a sztoriba, a karakterek helyébe az írásmód miatt, ami még rosszabbá teszi, persze jó értelemben. Az események pörögnek, tudni akarod mégis ki, miért, mit tesz/tett. Sokszor nagyon erősen jönnek át az érzelmek, Tessa pedig eleinte sodródik az árral, aztán szépen fokozatosan a barátoknak, szerelemnek köszönhetően változik. Megtanulja a képességét a saját, illetve mások védelmére használni. Ez a történet, amit sosem szeretek elmesélni, mert mindig elmondok egy kis részletet, amiből megtudnak egy csavart, annyira tele van vele. Csak... csak olvassátok el, és ti magatok is rájöttök, mennyit változik Tessa hol jó, hol rossz irányba, mennyire megértitek a döntéseit. Csodálatosan szörnyű világba csöppentek, erre jobb, ha felkészültök!

Imádom őket!
xo Peetagey Smile

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése