2016. március 21.

Kihívás - 8. nap

Bonjour!
Tudom, ma sokan meg akarnak majd kövezni, de ez van.:D

Mai kihívás
Egy könyv, amit szerinted túlértékelnek.


Magyar cím: Csontváros (A Végzet Ereklyéi 1.)
Eredeti cím: City of Bones (The Mortal Instruments 1.)

Fülszöveg
"Amikor a tizenöt éves Clary Fray elindul a Pandemonium nevű New York-i klubba, aligha számít rá, hogy egy gyilkosság tanúja lesz – amit ráadásul három, különös tetoválásokkal borított és bizarr fegyverekkel hadonászó tinédzser követ el. A holttest aztán eltűnik a semmiben. Nehéz kihívni a rendőrséget, ha a gyilkosok mindenki más számára láthatatlanok, és semmi – még egy vércsepp sem – bizonyítja, hogy egy fiú meghalt. De fiú volt-e az áldozat egyáltalán?
Így találkozik Clary először az Árnyvadászokkal, akik azért küzdenek, hogy megszabadítsák a földet a démonoktól. Közülük való az angyali külseje ellenére igazi bunkó módjára viselkedő Jace is. Clary egyetlen nappal később, akarata ellenére már bele is csöppen Jace világába: édesanyja eltűnik, őt magát pedig megtámadja egy démon. De miért érdekelne egy démont két olyan hétköznapi mondi, mint Clary és az édesanyja? És hogyan tett szert Clary egyszer csak a Látásra? Az Árnyvadászok tudni szeretnék…"

Magyar cím: Hamuváros (A Végzet Ereklyéi 2.)
Eredeti cím: City of Ashes (The Mortal Instruments 2.)

Fülszöveg
"Clary Fray másra sem vágyik, csak hogy végre ismét normális életet élhessen. De vajon mi számít normálisnak, ha valaki démonokat pusztító Árnyvadász, az édesanyja varázslattal előidézett kómában fekszik, és egyszerre vérfarkasok, vámpírok meg tündérek nyüzsögnek körülötte? Clary szívesen töltene több időt legjobb barátjával, Simonnal, csakhogy az Árnyvadászoktól nem szabadulhat – főleg nem jóképű, ámde bosszantó, újonnan megtalált bátyjától, Jace-től. Clary csakis úgy segíthet édesanyján, ha felkutatja a rossz útra tért Árnyvadászt, Valentine-t, aki talán őrült, bizonyosan gonosz – ráadásul az édesapja. Amikor a Végzet Ereklyéi közül a másodikat is ellopják, a félelmetes Inkvizítor Jace-t gyanúsítja. Lehet, hogy a fiú tényleg elárul mindent, amiben hitt, és az apja mellé áll?"

Magyar cím: Üvegváros (A Végzet Ereklyéi 3.)
Eredeti cím: City of Glass (The Mortal Instruments 3.)

Fülszöveg
"Hogy megmentse édesanyja életét, Clarynek el kell utaznia az Üvegvárosba, az Árnyvadászok ősi otthonába – még ha engedély nélkül belépni a városba a Törvénybe is ütközik, márpedig a Törvény megszegése halált jelenthet. Ha ennyi nem lenne elég, Jace nem akarja, hogy ott legyen, Simont pedig börtönbe vetették az Árnyvadászok, akik igencsak gyanúsnak találnak egy vámpírt, akinek nem árt a napfény.
Ahogy Clary egyre többet tud meg családja múltjáról, szövetségesre lel Sebastian, a titokzatos Árnyvadász személyében. Valentine minden erejével azon van, hogy örökre megsemmisítsen minden Árnyvadászt, nekik pedig csak akkor van esélyük vele szemben, ha összefognak örökös ellenségeikkel. De félre tudják-e tenni gyűlöletüket az Árnyvadászok és az Alvilágiak, hogy együttműködhessenek? Miközben Jace rádöbben, mi mindent hajlandó kockára tenni Claryért, vajon a lány újonnan meglelt képességeivel segíthet-e megmenteni az Üvegvárost – bármilyen áron? "

Magyar cím: Bukott angyalok városa (A Végzet Ereklyéi 4.)
Eredeti cím: City of Fallen Angel (The Mortal Instruments 4.)

Fülszöveg
"A háborúnak vége, és Clary Fray izgatottan tért vissza New Yorkba, ahol egy lehetőségekkel teli, új világ vár rá. Szorgalmasan edz, hogy Árnyvadász válhasson belőle, és felhasználhassa különleges képességeit. Édesanyja feleségül megy élete szerelméhez. Az Árnyvadászok és az Alvilágiak végre békében élnek egymással. És ami a legfontosabb, Clary és Jace szerelme végre igazán kiteljesedhet.
Valaki azonban Árnyvadászokat kezd gyilkoni, és az éleződő feszültség újabb véres háborúval fenyeget. Clary legjobb barátja, Simon sem segíthet. Akármerre fordul, valaki maga mellé akarja állítani, hiszen szükségük van az életét megrontó átok rettenetes hatalmára. Arról nem is beszélve, hogy két gyönyörű, ámde veszélyes lánnyal jár egyszerre, akik közül egyik sem tud a másikról.
Amikor Jace minden magyarázat nélkül távolodni kezd Clarytől, a lány egy rejtély kellős közepén találja magát, amelynek a megoldásával valóra válik a legrosszabb rémálma. Rettenetes események láncolatát indítja el, aminek akár az is lehet a vége, hogy mindent elveszít, ami fontos a számára. Még Jace-t is."

Magyar cím: Elveszett lelkek városa (A Végzet Ereklyéi 5.)
Eredeti cím: City of Lost Souls (The Mortal Instruments 5.)

Fülszöveg
"Mi az az ár, ami még a szerelemért is túl magas? Amikor Jace és Clary ismét találkoznak, a lány elborzadva tapasztalja, hogy szerelmét és gonosz bátyját Lilith varázslata egymáshoz köti. A Klávé célja megölni Sebastiant, de lehetetlen anélkül végezni az egyik fiúval, hogy a másiknak ne essék bántódása. Alec, Magnus, Simon és Isabelle tündérekkel, démonokkal meg a könyörtelen Vasnővérekkel alkudozik, Clary pedig veszélyes játszmába kezd. A tét nem csak a saját élete, de Jace lelke is egyben. De bízhat-e még a fiúban egyáltalán?
Szerelem. Vér. Árulás. Bosszú. A Végzet Ereklyéi lélegzetelállító ötödik darabjában közelítő sötétség fenyegeti az árnyvadászokat."

Magyar cím: Mennyei tűz városa (A végzet ereklyéi 6.)
Eredeti cím: City of Heavenly Fire (The Mortal Instruments 6.)

Fülszöveg
"Erchomai, mondta Sebastian. Jövök.
Árnyvadászok.
A sötétség visszatér az árnyvadászok világába. Miközben minden széthullik körülöttük, Clary, Jace, Simon és a barátaik összefognak, hogy megküzdjenek a nephilimek valaha volt legnagyobb ellenségével: Clary saját bátyjával.
Sebastiant a világon semmi sem győzheti le; – egy másik világba kell talán utazniuk, hogy esélyük legyen? Életek vesznek oda, szerelmeket áldoznak fel, és minden megváltozik a Végzet Ereklyéinek befejező kötetében."

Miért?
Egyszerűen nem szeretem. Már a Csontvárost is végigszenvedtem, nekem túl unalmas volt a Pokoli Szerkezetek után. A filmet is megnéztem, és újabb csalódás volt, mert a könyvhöz képest szerintem a főszereplők többsége másmilyen lett. A nemrégiben elindult Shadowhunters-t mondanám jónak, mert a borítón szereplő karakterek, amikre azt hiszem, de nem biztos, Cassandra választotta a szereplőket, pontosan olyanok, mint a sorozatba. Na jó, többé-kevésbé. Rengetegen mondják, hogy milyen jó a Végzet Ereklyéi, fordulatos, és a többi, nekem mégis eltér a véleményem. Az első részből arra emlékszem a legjobban, hogy milyen sokáig tartott, mire végeztem vele, hogy alatta kiolvastam egy másik könyvet. Hiába tudom a sorozat rengeteg pontját, eseményét, hiszen beleolvastam, az egész tragikus nekem. Jó, persze, tudom, most a rajongók már gyújtják a máglyát nekem, de tényleg így érzem. Lehet, hogy a nyáron majd megpróbálkozom vele, de egyelőre mindig találok jobb olvasmányt nála.

 Ha érdekel, olvasd el, elvileg megéri,
xo Peetagey Smile

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése