2016. március 18.

Kihívás - 5. nap

Bonjour!
Következő naphoz érkeztünk, és meg is hoztam a mai kihívást. Holnap hozom az újabb kritikát, illetve a Ti választottátok bejegyzést!

Mai kihívás
Egy könyv, ami felvidít.


Magyar cím: Késtél (Bexi 1.)

Fülszöveg
"Budai Rebeka, aki tizenhat évesen egy gimnáziumi együttesben játszott, egy átlagos napon zenés videót posztolt az egyik közösségi oldalra. A dal pillanatok alatt hihetetlenül népszerű lett, és Rebekát felkarolta Körte, a tetoválóművészből lett zenei menedzser. Azóta az egész ország Bexiként ismeri a tinisztárt.
Bexit most egy zenei tehetségkutató műsor elődöntőjébe hívják, hogy duettet énekeljen Nagy Márkkal, az egyik versenyzővel. Menedzsere tanácsára a lány eleget tesz a felkérésnek, mert kell a reklám a hamarosan megjelenő második lemezének. És ezzel kezdetét veszi egy nagyon zűrös hét."


Magyar cím: Hullócsillag (Bexi 2.)

Fülszöveg
"Bexi, akinek mostanra megjelent, és zajos sikert aratott a második nagylemeze, az Offline, továbbra is sikeres énekesnő, Nagy Márkot viszont teljesen elfelejtették, mert végül nem ő nyerte a tehetségkutató műsort. Körte mindent megtesz, hogy ismét sikeressé tegye Márkot, de ez nem egyszerű, nagyon mélyről kell felhozni a srácot. És hát ott vannak neki Aszádék is, még mindig a garázsában. Ezért aztán Körte megragadja a romlott majonéz miatt adódó lehetőséget, és belegyezik abba, hogy menedzseltjeivel Londonba repüljön egy utazási műsor forgatására."


Magyar cím: illúzió (Bexi 3.)

Fülszöveg
"Bexi – civil nevén Budai Rebeka – második albumának sikere, egy londoni út és a Nagy Márkkal való el sem kezdődött kapcsolatának vége után hirtelen elveszti a talajt a lába alól. Geriben csalódnia kellett, Márk szóba sem áll vele, de talán a zenei sikertelenségtől rendül meg leginkább. Szerencsére még mindig mellette áll a családja, valamint Anti, Evelin, Körte, az agyontetovált menedzser, és a Fogd be Aszád vérbeli trolljai. Így a szakmai és magánéleti mélypont sem tarthat sokáig…"

Miért?
Ez az a sorozat, amiből nem tudnám kiválasztani, melyik is a kedvencem, és csak így együtt tudom azt mondani, hogy igen, imádom, mert mindig meg tud nevettetni! Persze vannak pillanatok, amikor bőghetnékje van az embernek tőle, azonban mégis szereti. A stílusa könnyed, a témája pedig számomra új, még nem olvastam ez előtt énekesek magánéletéről, problémáiról. Egy teljesen új szemszöget ad a tehetségkutatókról, bár ez inkább csak a harmadik részre igaz. Az egész sztorit Bexi, illetve Márk kapcsolata dobja fel, Körte apáskodása, Aszádék idiótasága, az, hogy egymást mennyire megismerték rövid idő alatt. A családias életük, viselkedésük kihat az emberekre, a problémáikat mi is a sajátunknak érezzük, velük izgulunk a kínos, vagy épp necces helyzetekben, együtt örül az olvasó, ha sikerül nekik valami. Annyira bele lehet élni magunkat ebbe a történetbe, egyszerűen imádom, hogy ennek az olvasása közben elfelejtek mindent! Még a sírós pillanatokban is csak az jut eszembe, mennyire imádom a sztorit, a karaktereket. Sosem bántam meg, hogy elolvastam, remélem, ti sem fogjátok!

A dalszövegek egy része, mert imádom őket ♥
  1. Késtél
    • "Itt várok,
       Fogalmam, sincs, hol lehetsz,
       Már megint elfelejtettél,
       Ha hallod ezt a számot,
       Remélem, eszedbe jut,
       Hogy háromnegyed órát késtél.”
       
  2. Hullócsillag
    • "Repítette a hírnév,
        Ő szárnyra kapott,
        Bárki bármit ígér, én
        Hullócsillag vagyok.
        Repült a felhőkön,
        És tudtam, hogy mosolyog,
        Mosolyog azon, hogy
        Hullócsillag maradok."
  3. Illúzió
    • "Én, aki mindent feladtam volna,
       Te, akinek csak a játéka voltam,
       Ki tudja mi igaz, és mi csak illúzió?
       Mi, akik elvesztünk a múltban,
       Hol keresselek? Nem tudom, hogy hol vagy…
       Ki dönti el, mi igaz, és mi csak illúzió?
       Én nem."

Mindenképp ajánlom, 
xo Peetagey Smile

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése