2016. március 15.

Kihívás - 2. nap

Bonjour!
A második naphoz érkeztünk, aminél nem volt nehéz a döntés, mivel csak egy ilyen könyv van!:D Köszönöm a 10.522 megtekintést és a 22 feliratkozót! ♥


Mai kihívás
A könyv, amit háromnál többször olvastál el.

Magyar cím: Az angyal (Pokoli Szerkezetek 1.)
Eredeti cím: Clockwork Angel (The Infernal Devices 1.)

Fülszöveg
"A mágia veszélyes
– de a szerelem még veszélyesebb!
Amikor a tizenhat éves Tessa Gray megérkezik a viktoriánus Angliába, valami rettenetes vár rá a londoni Alvilágban, ahol vámpírok, boszorkánymesterek és más természetfeletti lények járják az utcákat a gázlámpák alatt. Tessának nincsenek barátai, és egyetlen pillanatra sem érezheti magát biztonságban, ezért menedéket kér az Árnyvadászoktól, akiknek egyetlen célja, hogy megszabadítsák a világot a démonoktól.
Ahogy egyre mélyebben merül el a világukba, a lány azt veszi észre, hogy egyszerre varázsolja el két legjobb barát, és nem sokára rá kell döbbennie, hogy a szerelem a legveszélyesebb varázslat mind közül."

Miért?
Javarészt azért áll hozzám közel ez a történet, mert az első olyan könyv, amit úgy olvashattam, hogy én magam, személyesen választottam ki a boltban. A második sztori, amit önszántamból olvastam, ekkor szerettem meg Cassandra-t. Tévednek, akik szerint a Végzet Ereklyéi sorozat jó, ugyanis az írónőnek ez a trilógiája mindegyik művét túlszárnyalja! Az első pillanattól az utolsóig végigizgulja az ember, minél hamarabb végezni akar, hogy megtudja, mégis ki a fene az a szemét, aki a háttérben dirigál. A három kötet egyetlen egyszer sem lassít, humoros, de ha kell, akkor a padlóra küld és felemészt. A karakterek viselkedésének mindig van oka, akár az elején, akár a végén derül ki, mindig megértjük az okokat. Ez az a trilógia, ami megmutatta, hogy az emberek igenis el tudnak akárkit árulni, azonban a helyes utat is meg tudják időben, vagy épp túl későn találni. Egyébként a könyv szereplőinek leszármazottjai a Végzet Ereklyéinek a karakterei... Legalábbis a nagy részük!

Mindenképp ajánlom, 
xo Peetagey Smile

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése