2016. március 19.

Kihívás - 6. nap

Bonjour!
Olyan jó tervem volt mára. Délelőtt ugyan program, de négytől már szabad a pálya. Aha, nos, a drága suli miatt csak most értem a francia tétel végére, még ezernyi dolgom és elmaradásom van, szóval most tudok csak nekiállni mindennek! Akár tizenegykor, de igyekszem ma kitenni a beígért bejegyzéseket, kezdetnek itt van ez!

Mai kihívás
Egy könyv, ami elszomorít.

 
Magyar cím: A rémálmok lánya (Anna 2.)
Eredeti cím: Girl of Nightmares (Anna 2.)

Fülszöveg
"A Vérbe öltözött Anna folytatása Hónapok teltek el, amióta a vérbe öltözött lány, Anna Korlova becsapta maga mögött a Pokol kapuját, de Cas Lowood, a híres kísértetvadász nem tudja kiheverni elvesztését. Hiába mondják a barátai, hogy Anna miatta szállt alá, ő csak élőhalottként tengődik. A fiú tudja, hogy sosem talál rá a szerelemre egy élő lány oldalán, senki sem hasonlítható az ő halott Annájához. És csak őt látja mindenütt, vele alszik el és vele riad fel rémálmaiból. De valami nagyon nincs rendjén… Ezek nem képzelgések. Valahányszor megjelenik, látszik Annán, hogy a legválogatottabb kínzásokat kell kiállnia. Persze meg kell bűnhődnie tetteiért, de Cas úgy érzi, most rajta a sor, hogy viszonozza a lánynak, amit érte tett…"

Miért?
Sajnos most nem beszélhetek az első részről, pedig tudnék áradozni arról is! Ezt a könyvsorozatot is egy barátnőm ajánlotta, és egy kicsit félve álltam neki, mert bár a borító, illetve a cím nagyon jó, tartottam, hogy csak ennyit tud a két könyv. Szerencsére csalódtam, de még mennyire! Az első könyv egy kicsit lassan indul, bár már akkor is izgalmasak az események. Bár előre ki lehet találni, hogy Anna és Cas össze fognak jönni, mégsem kiszámítható a történet. Mindig hozott valami újat, aztán a Vérbe öltözött Anna vége megrendít; a következőt akarod, hogy ne szenvedj. Ez a kötet pedig csak még jobban padlóra küld, mert folyamatosan adja reményt, a szereplők kitartanak, küzdenek. Arra késztet, hogy te is ezt tedd, teljesen beleéled magad, hogy a végén már a cél előtt sikongass és ugrándozz örömödben. Aztán jön a zuhanás, a befejezés kettőssége, a boldog és szomorú oldal megismerése. Én őszintén szólva reménykedtem, hogy lesz folytatás, a karakterek sorsára nagyon kíváncsi lettem volna, de történetileg teljes mértékben le lett zárva.

Mindenképp ajánlom, 
xo Peetagey Smile

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése