2016. március 31.

Kihívás - 18. nap

Bonjour!
Ismét egy érdekes meghatározás, ami alapján választani kellett, de ilyenek is kellenek:D

Mai kihívás
Egy könyv, amiben csalódtál.


Magyar cím: A jelen árnyai (Démoni érintés 3.)

Fülszöveg
"A jó mindig legyőzi a gonoszt, legalább is a mesékben. Ám ez most nem egy mese. Itt a vámpírok tényleg harapnak, a hősök pedig nem golyóállók.
Neked lenne elég bátorságod szembeszállni a Gonosszal?
A Véreskezű azt hitte, elérte célját, tervébe azonban porszem került. Szüleit kiszabadítják az ellenállók, ám pokoljárásuk ezzel nem ér véget. Az ellenállók bizalma megrendült a vezetésben, félnek, hogy a Katie hasában növekvő magzat elhozza a valódi világvégét. A félelem pedig a legjobb embert is szörnyűségekre veheti rá.
Katie felkészül, hogy a merényletek folytatódnak ellene, ám legnagyobb meglepetésére valaki más kerül a célpontba. Elképzelni sem tudja, ki és miért akar végezni gyermekei apjával. Mindeközben pedig ő maga is választás elé érkezik. Két férfi, két szerelem, két út és egy nehéz, életre szóló döntés.
Vajon ki akar ártani Paytonnek? Ő vagy Casimir nyeri el végül Katie szívét? És ami a legfontosabb, a gyermekből valóban a Véreskezű válik, vagy sikerül megváltoztatniuk a jövőt?
Titkok, merényletek, kalandok és egy anya feltétlen szeretete és bizalma. A méltán fordulatosnak nevezett Démoni érintés trilógia utolsó része téged is elvarázsol majd. Készítsd elő a zsebkendődet, és vigyázz az álladra, nehogy leessen a döbbenettől!
Hagyd, hogy a démon érintése még egyszer megbabonázzon…"

Miért?
Először fogalmam sem volt, nem is éreztem magam csalódottnak. Annyira örültem, hogy a kedvenceim összejöttek, látszólag minden jól alakult. Voltak veszteségek, fordulópontokat az emberek életében, sokan összetörtek lelkileg. Aztán Spirit pár oldallal teljesen összezavart, összetört. Mikor elkezdtem az első kötetet, féltem, hogy az időutazás majd valahogy beleköp a levesbe. Hiszen ha egyszer eljutunk, mit tudom én 2078-ba, utána meg visszajövünk 1975-be, akkor megpróbálhatjuk megváltoztatni a jövőt, de nekem itt mindig egy dolog ugrik be: Ha megváltoztatjuk, akkor a jövő eltűnik, nem tudunk visszajönni. Akkor mi lesz azzal az 'opcióval'? De nem törődtem ezzel, elnyomtam magamba. Végre megkaparintottam a harmadik könyvet, és egy bizonyos ponton, körülbelül 20-30 oldallal a befejezés előtt, letettem. Persze tudom a végét, mert mielőtt elkezdtem volna, elolvastam, de az ott kiderült információk engem padlóra küldtek. Úgy éreztem, a három rész, a sok harc, a veszteség mind felesleges volt, az egyetlen haszon, hogy Katie megismerte az anyját, illetve a szerelem megtalálása. Viszont a fő cél, amiért ment... szerintem nem jött össze. Nem akarom elrontani az élvezetet, így aki el szeretné olvasni, az itt hagyja is abba! 
(PICI) SPOILER KEZDETE
Nos. Igyekszem nem nagy dolgokat elmondani. A kötetek egy bizonyos pontkán Hale elmondja Katie-nek, hogy ő találkozott a jövőben Véreskezű Casimirral. A harmadik rész végén -bocsánat, de muszáj elmondanom!-, vannak utalások arra, hogy nem halt meg. Így felvetődött bennem a kérdés: Változott valami? Vagy csak megtudjuk, hogyan próbálták jobbá tenni a világot és a saját életüket?
SPOILER VÉGE
Szóval szerintem nem történt semmi változás, a jövő ugyanúgy megtörténik. Persze vártam egy újabb kötetet, de ha jól tudom, akkor nem lesz. Inkább a tipikus használd a fantáziád és találd ki a végét, ami elég kedvlohasztó. Összességében egy nagyon jó trilógia, remélem nektek is tetszeni fog, azonban én elég csalódott vagyok...

Azért ajánlom a trilógiát,
xo Peetagey Smile

4 megjegyzés:

  1. Végre egy könyv, amit ismerek. Igaz, csak az első kötetét olvastam és elmondásból értesültem a többi nagyjábólagos eseményeiről.
    /Szóval Katie még a harmadik kötetben is vacillál? Azért remélem erre valami jó okot szolgáltatott az írónő...
    A "használd a fantáziád" zárásokat én se kedvelem <- és itt most nagyon finoman fogalmaztam. Persze néha illenek oda, csak egy utalás a végén jelezvén, hogy az élet megy tovább, nem az volt az utolsó kaland, megmérettetés, amit végigkövethettünk.
    Sokszor keserédessé változtatják a véget, ez működik, ha "megengedi" a történet hangulata.
    Nemrégiben akadtam össze egy hasonló történettel, vámpír helyett vérfarkas volt benne. Spoiler nélkül nem tudnám elmondani, hogy mi is volt a végén, amit félbehagyott az írónő, de azért az érzés szerintem hasonló.

    VálaszTörlés
  2. Aa, végre írtál, mindig megvárom, vagy nézem az órát, és utána lesem meg a blogod :3 :DD
    Örülök, hogy ismered, ajánlom a másik két részét, mert jobbak az elsőnél! Legalábbis a második biztosan:D
    Óó, nem, a lelke mélyén az elején is tudja, de a könyv felénél már biztosan tudja :3
    Óó, persze, néha nagyon jó. De akad, amikor tényleg borzalom :/ Jézus, részvétem, én piszkosul utálom az ilyet:DD

    VálaszTörlés
  3. Tegnap azt hiszem sikerült megvicceljelek, mert egyből írtam hozzád és csak utána kezdtem neki a magam bejegyzésének XD
    /Talán... taláááán egyszer majd elkérem attól az osztálytársamtól, akitől az elsőt is.
    Ah, de nemrég volt a húsvéti nagy negyedéves könyvvásárlás, legkevesebb hét könyv várja, hogy elolvassam őket :3 Bőség zavara ^.^
    Én ilyenkor odaállnék az írók elé, és megkérdezném őket: "Te mit éreznél, ha egy ilyen lezárást találnál a kedvenc sorozatod végén? Hm?" XD

    VálaszTörlés
  4. Igen, észrevettem:D Mindenképp tedd meg :3
    Uu, én is ezt szoktam :D ezer évig hezitálok, hogy mégis melyik legyen:DD
    Áá, egyszer-kétszer már láttam, hogy ők is szenvednek *.*

    VálaszTörlés